Sense Categoria

Lleida és la província amb més possibilitats de creixement pel domini .cat

Avatar
  • novembre 21, 2018
  • 3 min read

La demarcació de Lleida compta a dia d'avui amb poc més del 4% dels dominis .cat. | LleidaDiari.cat

 

La comunitat catalanoparlant creix any rere any a Internet. Cada cop més persones fan servir el català per comunicar-se a les xarxes, per fer cerques als buscadors d'Internet i utilitzen la versió en català de les seves aplicacions i dispositius electrònics. Aquesta tendència es veu reflectida en el creixement de dominis .cat, un domini per a webs amb contingut en català o que estiguin relacionades amb la cultura catalana. D'ençà que l'any 2005 s'aprovés el domini .cat, ja comptem amb més de 108.000 registres .cat, una bona representació de l'ús del català a la xarxa. La presència de dominis .cat es troba repartida per tot el món amb una concentració del 88% dels dominis dins del territori de parla catalana. Pel que fa a Catalunya, Barcelona és la província on s'acumulen més registres .cat amb el 62% del total.

 

En contraposició trobem la província de Lleida, que actualment compta amb poc més del 4% dels dominis .cat. Segons expliquen des d'Entorno, un dels registradors del domini .cat «aquesta xifra suposa un repte per a nosaltres, per aconseguir acostar el domini .cat a tothom. Treballem conjuntament amb la Fundació puntCAT perquè els petits negocis o entitats de la zona tinguin presència a Internet. Creiem que Lleida és una província amb moltes possibilitats i que podem ajudar-los a guanyar visibilitat a la xarxa». Entorno Digital és una empresa catalana d'Internet fundada l'any 1997. Va néixer amb l'objectiu d'oferir a les pimes una solució integral de serveis de registre de dominis, allotjament web, correu electrònic, certificats SSL entre d'altres per cobrir totes les seves necessitats a la xarxa. Des del l'aprovació del domini .cat, Entorno s'ha implicat com a registrador per oferir el domini als seus usuaris. «Des del principi vam tenir clar que havíem de ser registradors de .cat. Som una empresa catalana i gran part dels nostres clients són catalans, així que era lògic oferir el registre del domini .cat».

 

Potenciar la presència del català a Internet en zones que més ho necessitin

La Fundació puntCAT i Entorno treballen conjuntament en diversos programes de digitalització per ajudar a negocis i entitats a tenir presència en català a Internet posant especial èmfasi en aquelles zones que més ho necessitin. Segons comenten des d'Entorno «si tens un negoci, sigui el que sigui, has de tenir pàgina web. Si no, no existeixes avui en dia. És important transmetre l'essència del negoci o entitat al teu web perquè quan et busquin a Internet, trobin una idea el més aproximada possible de què fas i com ho fas».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *