Fotos: Lleida comença a administrar les primeres vacunes contra la Covid-19

Fotos: Lleida comença a administrar les primeres vacunes contra la Covid-19

Milagros Garcia, la primera persona vacunada de la demarcació de Lleida, durant la vacunació a la residència Balafia I. | LleidaDiari.cat

Després de l'arribada aquest dissabte de les primeres vacunes a Espanya, aquest diumenge, i tal com estava previst, s'han començat a administrar les primeres dosis. A la demarcació de Lleida, la primera vacuna ha tingut lloc aquesta tarda. A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, la primera dosi s'ha subministrat a la Residència Nostra Senyora de Ribera, a la població de La Pobla de Segur, a la comarca del Pallars Jussà; mentre que a la RS de Lleida, la primera vacuna l'ha rebut un usuari de la Residència i Centre de Dia per Gent Gran Lleida Balàfia I, de la capital del Segrià

 

[predef]lleidadiari-grup-facebook-619[/predef]

 

Milagros Garcia, de 79 anys, ha estat la primera persona a rebre la vacuna contra la Covid-19 a les comarques lleidatanes. La usuària de la residència Balafia I de Lleida, on aquest diumenge s'han subministrat les primeres dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech, s'ha mostrat «contenta i feliç» i ha animat a tota la població a vacunar-se, ja que «això va per llarg», ha indicat. Uns minuts més tard, ha estat el torn de Sogues Solé, una treballadora de la residència que va arribar al centre al mes d'abril. En total, aquest diumenge s'han vacunat 53 dels 65 residents que té el centre, el 81% dels usuaris, així com 17 dels 75 treballadors. Durant la propera setmana, Salut espera que les vacunes arribin a 16 centres de la regió sanitària.

 

Sogués Solé, la segona persona en vacunar-se de la demaracació de Lleida, el dia 27 de desembre de 2020.

Sogués Solé, la segona persona en vacunar-se de la demarcació de Lleida. | LleidaDiari.cat

 

Paral·lelament, Leocàdia Peña, de 85 anys, ha estat la primera persona a vacunar-se contra la Covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran. Peña, originària de Cerbi, al Pallars Sobirà, i resident des de fa quatre anys a la Residència Nostra Senyora de Ribera, ha rebut la dosi del vaccí. Alhora també ha estat vacunada Rosa Vilanova, de 51 anys, directora del centre. El director de sector sanitari de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, ha explicat que en quinze dies quedaran tots els residents de l'Alt Pirineu i Aran vacunats, es tracta de 639 residents repartits en 14 residències. Aquest diumenge a la Pobla de Segur s'han vacunat 60 dels 63 residents i 19 professionals.

 

Leocàdia Peña, de 85 anys, primera persona a vacunar-se contra la Covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran, el dia 27 de desembre del 2020.

Leocàdia Peña, de 85 anys, primera persona a vacunar-se contra la Covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran. | LleidaDiari.cat

La Leocàdia ha dit que espera que la vacuna serveixi per mantenir a zero de contagis la residència de Pobla. Peña ha tret importància al fet d'haver estat la primera resident a rebre la vacuna i ha dit que l'important és que tothom pugui rebre el vaccí contra la covid-19. La primera resident a rebre la vacuna ha afirmat que no li fan por les punxades i ha afegit que li va fer «més mal» la prova PCR.

 

La directora de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, Rosa Vilanova, rebent la vacunada de la Covid-19, el dia 27 de desembre del 2020.

La directora de la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, Rosa Vilanova, rebent la vacunada de la Covid-19. | LleidaDiari.cat

 

Rosa Vilanova, directora de la Residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, ha dit que ser la primera residència del Pirineu a rebre les vacunes és «un reconeixement a la feina ben feta»” i ha recordat els moments tan durs que van viure durant la primera onada de la pandèmia. La darrera residència en rebre les vacunes de l'Alt Pirineu i Aran serà la de Puigcerdà donat que actualment hi ha un brot actiu de Covid-19.

 

A l'Alt Pirineu i Aran s'ha començat per la residència de Pobla en ser una de les quatre residències amb distintiu blanc, que vol dir que no han tingut cap positiu des de l'inici de la pandèmia. Es tracta de la Pobla, el Pont de Suert, Esterri d'Àneu i la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell.