Lleida presenta el programa Sport&Emotion a Madrid

Lleida presenta el programa Sport&Emotion a Madrid| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, i el regidor d’Esports, Txema Alonso, han presentat aquest dimarts al vespre a Madrid als principals responsables de les Federacions i organitzacions esportives d’Espanya el Programa Sport&Emotion. En la trobada hi han participat representants de la Federación Española de Atletismo, de la Real Federación Española de Gimnasia i de la Real Federación Española de Hockey, entre d’altres.

El paer en cap ha posat de relleu la importància de posar en valor l’empemta de la ciutat de Lleida i la seva capacitat per organitzar, amb les màximes garanties de qualitat i de compromís, grans esdeveniments esportius. En aquest sentit, ha destacat: “Les grans competicions que hem posat en marxa fins ara així ens avalen i creiem que l’àmbit de l’esport és un factor que ens pot diferenciar també com a ciutat, de la mateixa manera que l’estan portant al màxim nivell esportistes lleidatans com Saül Craviotto, Marc Màrquez i Àlex Màrquez o Isidre Esteve, que donen suport al projecte”.
 
Per la seva banda, el regidor de Turisme ha remarcat que aquesta línia de promoció obre noves perspectives per donar a conèixer la ciutat de Lleida en sectors diferents als tradicionals, “una aposta que juntament amb la potenciació de l’enogastronomia i del nostre ric patrimoni creiem que enceta una línia d’actuació que ens pot donar bons fruits pel que fa a un nou posicionament de la ciutat en l’àmbit d’oci i de la cultura”.
 
En el decurs de l’acte s’ha presentat un espot on s’han visualitzat els diferents esdeveniments esportius que ha acollit Lleida i la capacitat contrastada organitzativa de la ciutat en aquest sector.
 
El projecte Sport&Emotion és un dels eixos principals d’actuació del Pla de Turisme per a l’any 2014. Segons dades de l’Anuari d’ Estadístiques Esportives 2013 publicat pel Ministeri d’ Educació, Cultura i Esport, més de 9 milions de turistes estrangers viatgen a Espanya per realitzar activitats vinculades a l’esport. De fet, segons aquest mateix informe, les entrades de turistes internacionals per realitzar activitats vinculades a l’esport van superar els nou miions l’any 2011 i van generar ingressos de 9,8 milions d’euros.
 
L’objectiu d’aquest projecte que emprèn Turisme de Lleida és diversificar el segments de clients posicionant la ciutat com a seu d’esdeveniments esportius tant de caire nacional com internacional. Lleida ha acollit amb èxit la celebració d’esdeveniments esportius com la Futsal, el Màsters de Tennis, la Volta Ciclista a Espanya i a Catalunya, Davis Cup, Copa Federació i es troba en plena preparació la Copa del Rei d’Hoquei.