Lleida prepara l’agermanament amb el districte xinés de Gulou

El president de Turisme de Lleida i tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, ha mantingut una primera trobada amb Lingling Xu, consultora xinesa de la Promotora d'Exportacions Agroalimentàries de Catalunya, (PRODECA), per iniciar el procés d'agermanament de la ciutat de Lleida amb el districte xinès de Gulou, de la ciutat de Nanjing.

 

L'objectiu de la creació d'aquest punt de connexió és la promoció d'intercanvis en els camps de l'economia, l'I+D i l'educació. Cerdà ha subratllat la importància d'aquestes accions de caràcter internacional per a la projecció i la promoció econòmica de Lleida. 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Està previst que Lleida i el districte de Gulou signin una carta d'intencions per fer palès l'interès que tenen ambdues parts en concretar la col·laboració que, segons Linging Xu, portarà «intercanvis de mercaderies, serveis i tecnologia i «promocions mútues» per promocionar Lleida en aquest territori xinès i a la inversa, tant en l'àmbit turístic com en el cultural». La trobada entre Cerdà i Xu ha servit per visitar el Palau de Congressos – La Llotja i l'Auditori Municipal Enric Granados.

Lleida prepara l’agermanament amb el districte xinés de Gulou

Lleida prepara l’agermanament amb el districte xinés de Gulou | LleidaDiari.cat

 

Gulou, 8 milions d'habitants

Gulou, un districte amb un milió d'habitants, és el centre polític, econòmic i cultural de la província xinesa de Jiangsu, que té 80 milions d'habitants. Al seu torn, Nanjing, la ciutat de la qual forma part Gulou, té vuit milions d'habitants. El PIB d'aquesta província se sustenta en la indústria, la tecnologia, les finances i el comerç.

 

L'interès per Lleida rau en el fet que és una capital de demarcació amb molt pes de l'agricultura, especialment de l'Agrifood, i compta amb un sector d'innovació I+D com el que representa el Parc Científic, Tecnològic i Agroalimentari de Gardeny (PCiTAL). Només el districte de Gulou compta amb vint universitats i un destacat interès per l'activitat científica.