Lleida posarà habitatges a disposició de les famílies refugiades

Lleida posarà habitatges a disposició de les famílies refugiades| ACN – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'Ajuntament de Lleida posarà habitatges a disposició de les famílies refugiades que arribin a la ciutat. Es tracta d'una de les catorze mesures immediates per ajudar els refugiats per la guerra de Síria i per acollir famílies a la ciutat, que han presentat aquest dimecres l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i els portaveus dels diferents grups municipals. 

Ros ha volgut elogiar “el nivell de responsabilitat i valors humans” del Consistori. En el pròxim ple es presentarà una moció que insti l'Estat espanyol a “posar en funcionament un dispositiu especial per atendre aquesta situació” i els Estats europeus a “impulsar les accions necessàries per resoldre el conflicte”.
 
A banda de l'oferiment d'habitatges, d'entre les catorze mesures immediates cal destacar que s'ha activat un compte corrent del fons solidari del Comitè d'Emergència i Acció Humanitària per recollir aportacions econòmiques.
 
Un altre punt que s'ha acordat és incrementar les partides econòmiques destinades a la cobertura de les necessitats més bàsiques (alimentació i allotjament) per atendre les necessitats d'aquestes persones, així com impulsar una xarxa de 'famílies amigues' per oferir als acollits l'acompanyament necessari per a una millor integració.
 
Finalment també s'ha acordat normalitzar la vida dels infants “el més aviat possible” facilitant els seu accés als serveis municipals d'atenció a la infància i ampliant, si cal, les places disponibles i la dotació dels recursos humans adients.