Lleida posa en marxa la 3a edició de FemCoop!

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat aquest dijous la 3a edició de FemCoop!, un programa que impulsa la Paeria conjuntament amb Ponent Coopera amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria col·lectiva i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives a la ciutat de Lleida. Pueyo ha destacat que «el model empresarial cooperatiu, basat en els valors d’autoajuda, responsabilitat, democràcia, igualtat, equitat i solidaritat, se’ns presenta com una eina de gran potencial per donar resposta a l’atur juvenil i a les fortes desigualtats socials que trobem actualment, on el futur és incert pels joves i per la resta de col·lectius, i que cal tractar de forma coordinada des de molts nivells, àmbits i sectors».

Per la seva banda, el regidor de Joventut, Festes i Esports, Ignasi Amor, ha posat en relleu que «el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida i Ponent Coopera continuen apostant per impulsar l’emprenedoria col·lectiva i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives que fomentin la justícia social, el consum responsable o les millores per al medi ambient. Un projecte pioner i únic, que arriba aquest any a la seva 3a edició, per seguir treballant per aquest objectiu comú: proposar solucions innovadores pels reptes socials d’avui dia». 

 

Marc Brugulat de Ponent Coopera ha explicat que «FemCoop és un projecte que engloba àmbits diversos amb un objectiu comú: proposar solucions innovadores pels reptes socials d’avui dia i que s’organitzaran 4 sessions col·lectives, la primera de les quals serà el 2 de març, que ajudaran a les persones participants a familiaritzar-se amb el funcionament del model cooperatiu, inspirar-se amb projectes reals i a incorporar estratègies afins a l’Economia Social».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Formació i ajudes per a la creació de cooperatives impulsades per joves entre 18 i 35 anys

Al març s’iniciaran les càpsules formatives per explicar a les persones interessades com funciona el model cooperatiu. Així mateix, compta amb suport individualitzat als futurs projectes cooperatius a càrrec de Ponent Coopera, per tal de preparar el pla d’empresa i realitzar el procés de constitució de la cooperativa.

 

Línies d’ajuts FemCoop!

La Paeria, a través de La Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports, preveu destinar fins a 15.000€ per finançar els millors projectes cooperatius impulsats per joves, amb l’objectiu de recolzar la seva posada en marxa. Aquests ajuts es convocaran al mes de juny amb la publicació de les bases corresponent, i estaran destinats a joves de 18 a 35 anys (almenys 2) amb un pla d’empresa cooperatiu, que visquin a Lleida o que vulguin crear la seva cooperativa a la ciutat. La convocatòria sortirà al maig.

Dos projectes transformadors impulsats gràcies a FemCoop! 

TransformaREM, creat per Luis Alberto Sancho i Lluc Flotats és un projecte cooperatiu d’intervenció i transformació de l’espai públic a través d’accions artístiques creades des d’un inici amb les persones que treballen aquell espai com a propi. També tracten la producció i creació d’obra artística relacionada amb els criteris ètics de la cooperativa. Growords és una cooperativa de serveis lingüístics composta per Roger Berengué, Jordi Castells, Helena Vílchez i Isabel Rosell, un equip de joves filòlegs amb experiència al sector de la traducció i la correcció en empreses de diferents àmbits, com els mitjans de comunicació.