Lleida anuncia grans transformacions en la mobilitat urbana en els propers dos anys

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat aquest diumenge grans transformacions en la mobilitat urbana de la ciutat en els propers dos anys, mercès als esforços de l’equip de Govern municipal en donar resposta a les reivindicacions de la ciutadania durant la celebració de la Pedalada Popular que ha tingut lloc aquest matí pels carrers de la ciutat. El paer en cap ha destacat l’alta participació en la Pedalada popular, que ha aplegat més de 1.500 persones, un acte inclòs dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Miquel Pueyo ha afegit que des de la Paeria «estem en condicions per a licitar, via fons europeus o pressupostos ordinaris, tot un seguit de carrils bici, que ens permetran enllaçar els ja existents i fer circuits, perquè ens vàrem trobar una ciutat trossejada». Amb aquest esperit, l’alcalde ha dit que també es vol donar resposta a les reivindicacions que plantegen col·lectius com els pares i estudiants de les escoles Espiga i del Sant Jordi, per la qual cosa ha anunciat que «en els propers dos anys veurem grans transformacions a Lleida en aquest sentit».

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha recordat que l’Ajuntament, fruit del seu esforç tècnic, ha aconseguit 6 milions dels fons europeus per transformar en els propers mesos la ciutat des d’un punt de vista de mobilitat. «Eixamplarem voreres, farem nous carrils bici i enllaçarem els molts trams per eliminar la perillositat d’anar en bici. Fins i tot, es podrà arribar fins al Polígon industrial del Segre, una llarga reivindicació ciutadana», ha dit. El regidor d’Urbanisme ha afegit que avui era un «dia de celebració, per a gaudir i viure la ciutat d’una forma diferent”, amb la qual cosa es feia “un pas més en el camí cap a una Lleida més verda, més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient». 

Pedalada i Open Street Day

La cruïlla entre la plaça Ricard Viñes, i les avingudes Prat de la Riba i Rovira Roure ha concentrat aquest diumenge l’activitat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb la Pedalada Popular i l’Open Street Day. Unes 1.500 persones s’han inscrit per transitar en bicicleta els 8 quilòmetres d’un itinerari que ha arrencat de Prat de la Riba i ha transitat per Balmes, rambla d’Aragó, avinguda Catalunya, plaça Espanya, Pont de la Universitat, avinguda de la Canadenca, avinguda de les Garrigues, Pont Vell, avinguda del Segre, Tortosa, Pearson, Glorieta Font i Quer, carrer Xavier Puig Andreu, carrer Oriol Martorell, Comtes d’Urgell, avinguda Prat de la Riba i arribada al mateix punt de sortida.

En arribar a la meta, els ciclistes s’han concentrat entorn de l’avinguda Rovira Roure, on hi havia les activitats de l’Open Street Day. Allà se’ls ha ofert un refrigeri (fruits, suc i aigua) i han pogut participar en diferents activitats (mostra de bicis, taller, circuits, zumba, sorteigs…), així com visitar els diferents estants.