Lleida estrenarà un nou festival que combina art i tecnologia

Lleida acollirà entre el 27 d'octubre i el 6 de novembre la 1a edició d'Intangible, un esdeveniment cultural i audiovisual que neix amb la vocació de difondre, promoure i aprofundir en l'acte creatiu, l'art, la cultura i la tecnologia. El festival acollirà instal·lacions, exposicions, vídeo 'mapping', projeccions, conferències, debats, activitats familiars, música, 'performance' audiovisual, recorreguts amb dron, accions sonores i tallers formatius.

 

Es duran a terme en diferents espais de la capital del Segrià com ara el CaixaForum, la UdL, el Museu Morera, la Panera, l'Auditori, l'Escorxador, l'Espai Orfeó, la Fundació Sorigué o Ilerna, entre altres. L'artista multimèdia britànica Vicki Bennett serà la convidada especial d'aquesta edició.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El festival d'art i tecnologia Intangible, organitzat per la Paeria de Lleida, vol esdevenir un referent de creació d'art, cultura i tecnologia i, a més, compta amb la col·laboració de bona part del teixit cultural i formatiu de la ciutat. El director artístic del certamen, Antoni Pinent, ha assenyalat que Intangible ofereix «un ventall molt ampli» d'activitats i propostes amb la qual cosa pretén arribar a diferent tipus de públic i no només a aquell «especialitzat en el món de la cultura i de l'art». El festival «vol ser divulgatiu però reflexiu i crític a la vegada», ha dit el seu director.

Presentació del festival Intangible de Lleida

Lleida estrenarà un festival que combina art i tecnologia amb activitats en diferents espais de la ciutat | LleidaDiari.cat

 

Actuacions en diferents espais de la ciutat

Instal·lacions artístiques, projeccions urbanes amb vídeo 'mapping', actuacions en viu audiovisuals, conferències i tallers tindran lloc al voltant de temes variats com l'acte creatiu, l'ètica a la informàtica, videojocs, xarxes socials, intel·ligència artificial, l'algoritme en l'àmbit creatiu, els NFT (Non-fungible token / Token no fungible), el tractament dels sons, la càmera fosca, ús de drone, apropiació, són algunes de les propostes que combinen art i tecnologia i que es veure entre el 27 d'octubre i el 6 de novembre en diferents espais de la ciutat.

 

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que amb aquest festival es pretén impulsar la política cultural en l'àmbit creatiu i celebra la cohesió de les institucions de la ciutat «sempre és sinònim de bona salut que les institucions se sumin a la iniciativa presentada des de l'Ajuntament».

 

Aquest dimarts s'ha fet la presentació del festival on s'ha donat a conèixer el cartell, obra de David Torrents (Taller Torrents) i el lloc web, elaborat per Maximiliano Viale (EMEXS). També s'han donat a conèixer algunes de les propostes que es duran a terme en el marc del certamen. La resta s'aniran desvetllant en les pròximes setmanes. La idea és que cada edició d'aquest festival d'art i tecnologia versi sobre un element intangible. En aquesta primera edició es dotarà de protagonisme a l'aigua i la idea de la intangibilitat d'aquest líquid.

 

Una visita guiada vista des del cel amb dron de la canalització del riu Segre i d'altres espais de la ciutat, amb l'Oficina de Turisme de Lleida conduït per Olga Paz; un concert fluvial al riu Segre, a càrrec de la creadora Agnès Pe o un vídeo 'mapping' desenvolupat pel col·lectiu Telenoika que versarà sobre el 40è aniversari de la riuada a Lleida del 1982, són tres de les activitats previstes que giraran entorn d'aquest eix temàtic.

 

La convidada especial d'aquesta primera edició serà l'artista britànica Vicki Bennett/People Like Us i el públic podrà endinsar-se al seu univers creatiu, amb una instal·lació seva, que es complementarà amb una conferència al CaixaForum i una performance audiovisual en viu a l'Espai Orfeó.

 

Implicació del teixit cultural i formatiu de Lleida

El nou festival compta amb la implicació de bona part d'equipaments culturals i formatius de la ciutat de Lleida. Al CaixaForum Lleida es podrà veure una sessió de cinema amb 35 mm amb música en directe, mentre que la col·laboració de la Fundació Sorigué permetrà gaudir en directe d'un procés creatiu a la biblioteca de la Fundació i una trobada amb el seu autor, Miguel López-Remiro.

 

La seu de la primera edició d'Intangible-Festival d'art i tecnologia se situarà al Museu d'Art Jaume Morera de Lleida, on els tres espais acolliran les instal·lacions artístiques i es realitzaran els tallers que s'hi han programat. A més de ser el punt d'informació de l'esdeveniment, es pretén convertir el centre de l'avinguda Blondel amb un lloc de trobada de creadors i públic.

 

Destaca la presentació de l'exposició del 25è aniversari de l'escultura pública 'L'arbre Paer' de Benet Rossell, a partir de diferents materials cedits i testimoniats per Cristina Giorgi, vídua de Rossell, l'arquitecte Jaume Artigues partícip del projecte, entre altres. Les entrades per a accedir a les activitats són gratuïtes, exceptuant les sessions que tindran lloc al CaixaForum Lleida i el concert a l'Auditori Enric Granados.

 

Intangible està organitzat per l'Ajuntament de Lleida i compta amb el suport de la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura, Fundació la Caixa, Fundació Sorigué, Universitat de Lleida, Escola Catalana de Cinema i Televisió, Centre d'Estudis Ilerna, Fundació Orfeó Lleidatà, Turisme de Lleida, Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol, Teatre Municipal de l'Escorxador, Auditori Municipal Enric Granados, Museu de l'Aigua, Museu d'Art Jaume Morera i Centre d'Art la Panera.