Musulmans de Lleida se salten el confinament per iniciar el ramadà

Cinc musulmans se salten el confinament a Lleida per celebrar l'inici del ramadà, el dia 25 d'abril de 2020.

Cinc musulmans se salten el confinament a Lleida per celebrar l'inici del ramadà. | @scastrobay

El Ramadà de l'any 2020 s'ha iniciat aquest divendres, dia 24 d'abril. I a Lleida ciutat un grup de musulmans, concretament cinc, han decidit saltar-se el confinament per iniciar aquesta celebració des de la Seu Vella. El vídeo de l'inici de la celebració ha corregut com la pólvora per les xarxes socials.

 

L'acte d'aquest divendres comptava amb l'autorització de l'Ajuntament de la ciutat, qui ha permès als musulmans instal·lar megafonia a la catedral de la Seu Vella per a que puguin fer una crida a l'oració.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

La decisió de la Paeria de Lleida ha estat molt criticada per part de ciutadans i ciutadanes de la capital del Segrià, qui no han trobat bé que durant l'estat d'alarma en el qual ens trobem, se'ls donés aquest permís per iniciar el ramadà. El PP inclús s'ha queixat de la manca d'igualtat entre persones i religions. El portaveu del PP a l'Ajuntament de Lleida, Xavier Palau, es ha qualificat el fet «d'insòlit, inusual i un exabrupte en aquests moments de confinament». A més, considera que aquesta decisió «genera crispació i discrimina els catòlics».

I no sols això, d'altres persones contestant la publicació de la regidora d'Educació, Cooperació, Drets i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida, Sandra Castro, s'han sumat a l'allau de crítiques al Consistori per aquesta decisió.