Lleida manté les xifres de morts i infectats per coronavirus a la demarcació

Imatge de l'equip de professionals que ha començat a treballar a l'Hotel Nastasi de Lleida, el dia 2 d'abril de 2020.

Imatge de l'equip de professionals que ha començat a treballar a l'Hotel Nastasi de Lleida. | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus SARS-CoV-2 a la Regió Sanitària (RS) Lleida i 3 persones a la RS Alt Pirineu i Aran també amb coronavirus SARS-CoV-2. També confirma 42 casos positius nous a la RS Lleida per coronavirus SARS-CoV-2. Pel que fa a la RS Alt Pirineu i Aran, el Departament de Salut confirma 22 casos positius nous.

 
 
[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]
 
 
Actualment, 239 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la RS Lleida amb coronavirus SARS-CoV-2. D'aquests casos: 151 es troben ingressats a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), 108 dels quals estan estables a planta i 43 es troben a l'UCI; 38 persones estan ingressades a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 28 de les quals estan estables a planta i 10 es troben a l'UCI; i 50 persones estan ingressades en centres privats, totes estables a planta. En les últimes hores han estat donades d'alta 18 persones que es trobaven ingressades a la RS Lleida i les altes acumulades són 100.
 
 
Actualment, 40 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la RS Alt Pirineu i Aran amb coronavirus SARS-CoV-2. D'aquests casos: 10 es troben ingressats a l'Espitau Val d'Aran, tots estables a planta; 17 persones estan ingressades a l'Hospital Comarcal del Pallars a Tremp, totes a planta; 6 persones es troben ingressades a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell estables a planta; i 7 persones es troben ingressades a l'Hospital de Cerdanya estables a planta. En les últimes hores han estat donades d'alta 10 persones que es trobaven ingressades a la RS Alt Pirineu i Aran i les altes acumulades són 52.
 
 

Trasllat de pacients a hotels de la demarcació

Cal destacar també que durant aquest dijous un equip de professionals d'atenció primària ha començat a treballar a l'Hotel Nastasi (Hotel Salut) per atendre 4 pacients traslladats des de l'HUAV i que prèviament han estat estabilitzats al centre hospitalari. Aquests pacients acabaran de fer la convalescència en aquest establiment hoteler de la ciutat de Lleida habilitat per a l'atenció de pacients amb covid-19. En funció de les necessitats, s'espera que en els pròxims dies es puguin traslladar més pacients a l'Hotel Nastasi.
 
 
Pel que fa a la RS Alt Pirineu i Aran, avui s'ha fet el trasllat dels primers 4 pacients de l'Hospital Comarcal del Pallars (HCP) a l'Hotel Segle XX de Tremp. A la mateixa localitat, cal recordar que des del passat 22 de març l'Hotel Alegret acull 10 pacients de l'àrea sociosanitària de l'HCP. A Vielha es compta amb les instal·lacions de l'Hotel Sol Vielha, tot i que de moment encara no acullen pacients.
 
 
El Departament de Salut continua garantint la gestió de la pandèmia, treballant per donar la millor assistència a les persones, agraeix la col·laboració i els esforços de la ciutadania per contenir els contagis i demana no abaixar la guàrdia en les mesures de prevenció.