Sense Categoria

Lleida Lliure de Franquisme exigeix al nou alcalde la retirada «immediata» dels noms «franquistes» de carrers

Avatar
  • setembre 10, 2018
  • 2 min read

Imatge del moment que la portaveu de la Plataforma Lleida Lliure de Franquisme Rosa Peñafiel arrenca la placa del carrer Alcalde Areny | LleidaDiari.cat

 

La plataforma Lleida Lliure de Franquisme exigeix al nou alcalde Fèlix Larrosa la retirada «immediata» d'aquells noms de carrers de la ciutat dedicats a persones que haurien tingut alguna relació amb el règim franquista. La plataforma ciutadana fa la petició davant del reconeixement per part del nou Paer en Cap de l'existència de noms franquistes al nomenclàtor lleidatà, «un fet que havia negat Àngel Ros».

 

Després del seu nomenament, Larrosa es va comprometre a adreçar des de la Paeria una consulta al Memorial Democràtic amb l'objectiu d'escatir els debats sobre noms de carrers de la ciutat de Lleida que puguin generar polèmica com és el cas dels nou carrers per als quals Lleida Lliure de Franquisme en reclama el canvi de nom en considerar que estan dedicats a personatges vincuats amb el franquisme. Tot i això, la plataforma recorda a Larrosa que «el Memorial Democràtic no té per funció la de substituir els ens locals en les seves responsabilitats públiques i compromisos democràtics».

 

«Lleida no pot seguir enaltint el feixisme», asseguren des de la plataforma

La plataforma defensa que «Lleida no pot seguir enaltint el feixisme en el moment de major augment del feixisme en les societats del nostre entorn i més concretament a Catalunya per part dels qui neguen els drets i llibertats col·lectives». Per això, des de Lleida Lliure de Franquisme exigeixen a l'alcalde Fèlix Larrosa «que faci un pas valent i retiri els noms franquistes perquè Lleida llueixi amb tota la dignitat i memòria d'aquells que van sacrificar la vida per la democràcia i les llibertats entre els quals molts socialistes».

 

Ara caldrà esperar i saber si el recent estrenat alcalde de Lleida farà cas d'aquesta petició que s'ha convertit en una històrica de la ciutat, ja que no és la primera vegada que es demana i s'exigeix a l'equip de govern municipal, encapçalat fins fa un mes, per Àngel Ros.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *