Lleida, molt a prop de viure un cap de setmana de Champions. Molta sort!

L’endemà de tancar la primera prèvia de Champions, s’ha fet el sorteig per la següent ronda en que el Finques Prats Lleida compartirà el grup C amb el conjunt portuguès del Porto, i els francesos del Noisy Le Grand i Coutràs (equip que el Finques Prats Lleida derrotava aquest mateix cap de setmana a la seva pista per 2-0). Un nom dels rivals sobresurt damunt la resta, el Porto, que és el vigent campió d’Europa i de la Supercopa d’Europa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

S’han format 4 grups amb, ara sí, en tots ells 4 equips que es disputaran dues places per continuar vius a la competició. Això vol dir que en aquest bombo s’han incorporat 8 equips que no els ha calgut jugar aquesta 1a fase prèvia. La seu en què es jugaran tots els partits del grup del divendres 3 de novembre al diumenge 5 es determina en funció de les ganes i possibilitats que té el club amb menys rànquing internacional d’organitzar-ho. Això, d’entrada, feia que els 5 equips catalans tinguessin molt poques opcions perquè tenen prioritat alemanys, suïssos, francesos i italians. Per això, a priori, poc es confiava a poder ser la seu d’aquest cap de setmana de lligueta entre tots els equips.

 

Però, la normativa recull a més, que cap equip pot repetir com a seu una mateixa temporada, i ambdós francesos ho han estat aquest cap de setmana. Per tant, com que Espanya és segon al rànquing europeu citat i Portugal és el primer, d’entrada el Finques Prats Lleida seria el primer a tenir prioritat per sol·licitar-ho. El president del club, Enric Duch, ja ha manifestat que ho demanaran perquè saben «que, de nou, Lleida respondrà davant aquesta nova cita importantíssima per l’esport de la ciutat».

 

Al bombo hi ha entrat 16 equips, i 5 d’ells catalans (Finques Prats Lleida, Igualada, Calafell, Noia i Reus). Això fa que en un únic grup hi hagi dos conjunts del principat, el D, on hi trobem Parlem Calafell i Noia Freixenet. Aquest factor, el que no es podien trobar equips del mateix país en el mateix grup era l’única condició que determinava el sorteig. Com que de conjunts catalans n’hi havia, 5, i de grups 4, per això trobem que hi ha un grup amb dos equips catalans.

Per cert, precisament dos d’aquests equips que estaven al bombo d’aquest dilluns seran rivals en lliga del Finques Prats Lleida aquesta setmana a l’OK Lliga: l’Igualada i el Calafell. Dimecres els del Segrià rebran a les 21 hores a l’altre equip català que també va haver de jugar i superar aquesta fase prèvia de Champions: l’Igualada. L’altre duel es disputarà dissabte a les 20.30, quan es visitarà el complicat pavelló del Joan Ortoll de Calafell, equip que ha entrat en aquesta màxima competició europea de clubs en aquesta 2a fase prèvia.

 

Per aquests compromisos encara és dubte la presència en pista del capità de l’equip, Sergi Duch, que es va torçar el turmell a França. L’equip mèdic ha determinat que «el mal és menor del que es pensava» i, per tant, la recuperació del jugador amb més anys al club serà de dies o, com a molt poques setmanes. L’equip, ha explicat Edu Amat, tot i la transcendència de la competició de Champions, recorda que ara cal centrar-se en la lliga, i més tenint en compte, els complicats rivals que tenen en els dies vinents.