Larrosa afirma que està en disposició de presentar una moció de censura a l’alcalde Pueyo

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha anunciat que està en disposició de presentar una moció de censura a l'alcalde Miquel Pueyo. En declaracions a RNE, ha afirmat que «el PSC està en disposició de presentar la moció de censura i de governar en solitari» i, per tant, s'obre a acabar de parlar amb tots els regidors i grups municipals «per sumar una alternativa i una moció de canvi que permeti que en l'any i mig que queda de mandat es puguin afrontar els reptes més immediats de Lleida». Larrosa ha deixat clar que «l'objectiu són les eleccions del 2023» i que no està disposat «a governar la ciutat a qualsevol preu». «El nostre quadern de ruta respecta la legislació i les normatives que ens hem dotat entre tots», ha indicat.

 

«La moció de censura és una reprovació final a un govern municipal que és incapaç de tenir una ciutat més neta, més segura, incapaç de fer-la més confortable i d'atendre les necessitats dels lleidatans», ha manifestat el cap de l'oposició a la Paeria. Segons Larrosa, «la realitat que s'imposa ara és que hi ha 15 regidors de 27 que volen un canvi davant d'un govern de Pueyo, que està en minoria i que utilitza recursos per tapar la seva falta de lideratge i la manca de projectes per a la ciutat». Així, ha recordat que fan falta 14 vots per tirar endavant la moció de censura i ha emplaçat el Comú de Lleida «a donar suport, amb la resta de partits i de regidors a la Paeria, perquè el canvi sigui possible».

 

«Entendria perfectament que el Comú optés per no donar suport a un govern de coalició, atesos els punts de discrepància que ha manifestat en el seu comunicat,  però sí que els interpel·lo a signar la moció del canvi», ha expressat el líder del PSC a l'Ajuntament de Lleida. Tot i així, ha instat el Comú a fer «una acció de valentia i de responsabilitat». Fèlix Larrosa ha recordat que votar a favor d'una moció de censura és un procediment separat, i per tant desvinculat, de la configuració d'un futur govern municipal.

 

Aposta del PSC per governar en solitari

En aquest sentit, Larrosa ha subratllat la intenció del PSC «de governar en solitari, amb acords puntuals amb els diferents regidors que configuren la corporació municipal». «Estem convençuts que això és possible perquè ja tenim l'experiència anterior, on vam tenir un govern molt petit que amb vuit regidors va aprovar ordenances fiscals, pressupostos i diferents projectes», ha assenyalat. «Som aquí amb vocació de servir la comunitat i la ciutadania i per tirar endavant projectes que facin de Lleida la segona capital de Catalunya», ha afegit el socialista.

 

Larrosa s'ha mostrat sorprès pel fet que Pueyo «retregui al PSC falta de maduresa, quan ell mateix va dir que no tenia interès a arribar a un acord pels pressupostos mentre la comissió negociadora del PSC, ERC i Junts estava asseguda per trobar una solució a la situació de conflicte que ell mateix havia creat». En aquest sentit, ha explicat que una de les qüestions discrepants de les negociacions va ser el projecte d'alberg de Pardinyes, per al qual el PSC ha presentat un plantejament alternatiu amb la finalitat d'atendre les persones sense llar i les persones temporeres, basat «en un model que garanteixi l'atenció individual i itineraris personalitzats, d'acord amb els criteris dels experts», ha afirmat.

 

Fèlix Larrosa s'ha mostrat convençut que «la Generalitat donarà igualment suport a un projecte alternatiu que al final ve a resoldre una situació de conflicte». «Al PSC hem pensat sempre que cal tirar endavant un projecte de residència per a la gent gran al barri de Pardinyes i que hi ha alternatives per atendre les persones sense llar i les persones que venen a treballar a la campanya de la fruita», ha afirmat. Així mateix, Larrosa ha lamentat que l'alcalde de Lleida «s'hagi entestat a penalitzar els veïns de Pardinyes absurdament».