Sense Categoria

Lleida congelarà un any més els impostos municipals

Avatar
  • octubre 18, 2018
  • 3 min read

Vista general de la ciutat de Lleida. | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida congelarà un any més, i per setè consecutiu, els impostos municipals. Una notícia que arriba després de la rebaixa del 3% de l'IBI i del 39% dels valors cadastrals. Així s'ha informat aquest dijous en la comissió informativa de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l'Organització Municipal de l'Ajuntament de Lleida, la qual ha informat sobre les Ordenances Fiscals per a l'any 2019. En aquest sentit, es continuaran congelant els impostos i tributs. Unes mesures que es duran a aprovació al ple del proper 26 d'octubre.

 

La tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Economia i Hisenda, Montse Mínguez, ha recordat que el govern municipal acabarà el mandat rebaixant l'IBI i rebaixant els valors cadastrals. Així mateix, la Paeria també ha estat un dels primers consistoris a introduir una bonificació del 80% en el rebut de l'IBI expressament pensada per les construccions de l'Horta. Una mesura que té com a principal objectiu reduir l'impacte de les noves valoracions cadastrals sobre les edificacions agrícoles i ramaderes.

 

Cal recordar que l'Ajuntament de Lleida va concedir durant l'any 2017 més d'un milió i mig d'euros en bonificacions fiscals, que beneficien diferents col·lectius de la ciutat per tal de fer més socials els impostos i les taxes municipals. Les principals són les que afecten la plusvàlua (Impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana), l'Impost de Béns Immobles, l'Impost d'Activitats Econòmiques i la taxa de les escoles bressol, però també n'hi ha altres importants en altres tributs municipals com són l'impost de vehicles, l'impost de Construccions i Obres i les taxes de la brossa i de mercats.

 

Tarifa plana per pagar els impostos municipals

L'Ajuntament de Lleida va posar en marxa el passat any 2017 una tarifa plana per a poder pagar els impostos. Així, totes les persones que s'acullin a aquest pla tenen la possibilitat de demanar un Pla Personalitzat de Pagaments. Les persones que així ho sol·licitin podran unificar els rebuts, i fer-hi front en un màxim de 10 vegades a l'any, durant els mesos de gener a octubre. Cal recordar que els interessats en acollir-se a aquesta mesura, podran fer-ho fins al proper 1 de desembre, dia que finalitza el termini per poder dissenyar un Pla Personalitzat de Pagaments.

 

 

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *