Sense Categoria

Lleida homenatja Juanjo Garra des del seu cim

LleidaDiari
  • maig 30, 2013
  • 2 min read
Lleida homenatja Juanjo Garra des del seu cim

Lleida homenatja Juanjo Garra des del seu cim| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’homenatge a Juanjo Garra ha desbordat el Castell del Rei amb l’afecte i el sentiment de tots els assistents en el record d’un dels esportistes més estimats de la ciutat i un gran alpinista. Al voltant de 2.000 persones han assistit a l’acte, que ha tingut lloc al pati del palau de la Suda, el punt més alt de la ciutat, des d’on es pot contemplar el Pirineu que Juanjo Garra tant estimava.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el conseller de la Presidència, Francesc Homs; el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí; i el director General de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tubau, han estat presents en l’homenatge. Entre el públic, molts integrants del Centre Excursionista de Lleida (CEL) i del Club Excursionista Vilaller, així com figures de l’alpinisme d’elit, del qual formava part Juanjo Garra: Edurne Pasabán, Asier Izaguirre i José Ramón Aguirre ‘Marron’.
 
Els parlaments han anat a càrrec del president del Centre Excursionista de Lleida (CEL), Lluís Taberner, de Feliu Izard, també del CEL, de Ramon Sanahuja, familiar de Garra, de Teresa Vila, en representació dels seus amics, i del paer en cap. Ros ha dit que l’alpinista lleidatà era un “home savi” i ha destacat la seva faceta d’educador social, “fonamental pel creixement dels ciutadans”, que combinava amb la passió per la muntanya: “Anar encordat al Juanjo et transmetia seguretat en terreny desconegut, també per als qui estimem la muntanya, però no en som experts, i et feia sentir acompanyat”.
 
Els companys d’expedició de Garra al Dhaulagiri han intervingut amb una connexió des de Katmandú (Nepal). L’acte ha acabat amb un pilar de dol dels Castellers de Lleida i una peça musical.

rn

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *