Lleida podria passar dilluns a la fase 1

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament

Barcelona i les dues regions metropolitanes es mantindrien en fase 0. | ACN

 

Salut proposarà al govern espanyol que el proper dilluns, 18 de maig, passin a la fase 1 del desconfinament les regions sanitàries de Girona, Lleida i la Catalunya Central. D'aquesta manera, la Generalitat mantindria a la fase 0 les regions de Barcelona, Àrea Metropolitana Nord i Àrea Metropolitana Sud almenys una setmana més, tot i que s'estan estudiant fórmules perquè aquestes darreres regions puguin gaudir d'una fase 0 amb més permissivitat —o d'una fase 1 amb restriccions. 

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El Govern acabarà de definir-ho aquest dimecres a la tarda en una reunió en què també hi haurà representat el govern municipal de la ciutat de Barcelona.

 

Girona, Lleida i la Catalunya Central, proposades per passar a la fase 1

Així doncs, la proposta feta pública per la Conselleria de Salut inclou sumar Lleida, Girona i la Catalunya Central a la fase 1 que, des d'aquest dilluns, 11 de maig, ja gaudeixen les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran. Cal remarcar, però, que es tracta d'una proposta i que, perquè sigui efectiva, caldrà que la confirmi el govern espanyol —probablement el proper divendres.

 

Pel que fa a Barcelona i a les regions metropolitanes nord i sud, la consellera Alba Vergés ha afirmat que, per ara, no es demanarà el seu pas integral a la fase 1. Ara bé, ha reconegut que, en el cas d'algunes zones de les regions metropolitanes es podria estudiar demanar alguna excepció. Una altra de les opcions que hi ha sobre la taula és que hi hagi menys restriccions per a aquestes zones si es mantenen en la fase 0; o que passin, finalment, a la fase 1, però amb algunes normes més estrictes.

 

La setmana vinent, novament, el Govern tornarà a fer propostes en funció de l'evolució dels seus territoris: seria llavors quan al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i a l'Alt Pirineu i Aran es podria plantejar el pas a la fase 2 amb vistes al proper 25 de maig. De moment, però, caldrà esperar quina és l'evolució de la pandèmia.