Lleida finalitza la restauració de la capella del cementiri i la construcció de 332 nínxols al Departament de Sant Anastasi

Lleida finalitza la restauració de la capella del cementiri i la construcció de 332 nínxols al Departament de Sant Anastasi| Redacció – Fotografia: lleidaalminut.com (Arxiu)

 

L'Ajuntament de Lleida ja ha finalitzat la restauració de la capella del cementiri municipal i les obres al Departament de Sant Anastasi, el més antic del cementiri, amb la construcció de 332 nínxols més. En total, aquest departament compta amb 1.160 nínxols.

Les obres de restauració de la capella han consistit, principalment, en la reparació de la teulada, les façanes i el seu interior, on es col·locaran posteriorment divuit làpides de nínxols que van ser enderrocats al departament de Sant Anastasi amb l'objectiu de contribuir a la preservació de la memòria històrica del departament més vell del cementiri, ja que data del segle XVIII (1784). Aquesta actuació, que ha tingut un pressupost d'uns 65.000 euros, ha consistit a rehabilitar i condicionar la teulada i les façanes de la capella amb l'objectiu de millorar la seva imatge i, alhora, s'ha actuat al seu interior per reparar les humitats existents i fer-hi altres actuacions complementàries, com la substitució de l'actual imatge d'un crist jacent per un altre de ressuscitat. A més, s'han posat a les parets una selecció de les divuit làpides més ben conservades dels nínxols del departament de Sant Anastasi, que van ser enderrocats l'any 2006 a causa del seu deteriorament i que han estat substituït per 1.156 nínxols nous que la Paeria ha anat construint en els darrers anys. El projecte també ha inclòs la reconstrucció de l'arc de comunicació amb el departament de Sant Miquel.
 
Les obres realitzades al Departament de Sant Anastasi han suposat una inversió global de 2,3 milions d’euros. Aquesta darrera fase, la quarta, ha comptat amb un pressupost de 467.688,32 euros. El Departament de Sant Anastasi, que té una superfície de 8.250 metres quadrats, és el més antic del cementiri municipal, ja que data de l’any 1784 i va ser enderrocat l’any 2006. La superfície que ocupa aquesta quarta fase del Departament de Sant Anastasi és de 775,50 metres quadrats. ïts, destinada a oficiar les exèquies a l’interior del cementiri.
 
Les properes actuacions que es preveuen al cementiri municipal són la construcció de 48 nínxols i 32 columbaris al Departament Ecumènic i Sant Anastasi.