Lleida ja ho té tot llest pel Festival Internacional de Fado de Catalunya

L’11a edició del Festival Internacional de Fado de Lleida que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i Supermercats Plusfresc, i sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, tindrà lloc per onzè any consecutiu a Lleida, i per segona vegada també a La Seu d’Urgell, del 20 al 29 d’octubre amb un concert al Cafè del Teatre de Lleida, un concert a la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell, i dos concerts a l’Espai Orfeó de Lleida.

 

També es podrà gaudir de l’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival amb un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka (Plusfresc) a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc, i un tast de gastronomia portuguesa als concerts del 22 i 28 d’octubre de la mà de Mateu Blanch (xef del restaurant Caravista) a partir de les 20:30 h a l’Espai Orfeó.

Enguany també es podrà gaudir en el marc de l’Interfado de l’exposició fotogràfica ‘Fadistes’. Fotografies de 10 anys de concerts realitzades pel crític musical i fotògraf Javier de Castro. Enguany l’Interfado comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, vingudes des de Vila Franca de Xira (Portugal), Londres (Regne Unit) i Menorca (Espanya).

  • MARGARIDA ARCANJO presenta ‘Fado Franco’

22 de octubre. Espai Orfeó. 20:30 h (Obertura de portes). Tasts menjar portuguès a càrrec del xef Mateu Blach.

22 h (inici concert).

  • JOAO CAETANO presenta ‘Rhythm & Fado’

23 d’octubre. Cafè del Teatre. 19:30 h

  • Rita Barber presenta ‘De mar amar’

28 d’octubre. Espai Orfeó. 20:30 h (Obertura de portes). Tasts menjar portuguès a càrrec del xef Mateu Blach.

22 h (inici concert).

29 d’octubre. Seu d’Urgell. Sala de la Immaculada. 20:30 h

Exposició FADISTES. Javier de Castro, periodista musical. 10 anys de Fado. Fotografies de 10 anys de concerts realitzades pel crític musical i fotògraf Javier de Castro. Retrats de Ana Pinhal (Portugal) · Ana Roque (Portugal) · Bévinda (França) · Carolina Blàvia (Catalunya-Espanya) · Cecilia Martínez (Galícia-Espanya) · Flora Miranda (Portugal) · Jussara Silveira (Brasil) · Karina Beorlegui (Argentina) · Lizzie Leeve (França) · Margarida Guerreiro (Portugal) · Marlene Rodrigues (Portugal) · Mónica de Nut (Galícia-Espanya) · Rosario Solano (Andalusia-Espanya) · Sofía Ribeiro (Portugal).

 

Gastronomia

L’oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival seguirà present. Enguany s’ha organitzat un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka, gràcies a la col·laboració de Plusfresc, el dijous 20 d’octubre a les 18:30 h (inscripció prèvia al web www.plusfresc.cat). També hi haurà tasts de gastronomia portuguesa de la mà del xef Mateu Blanch (Restaurant Caravista) en els concerts dels dies 22 i 28 d’octubre.