Lleida explicarà les seves oportunitats d’inversió en una jornada a Barcelona

La Llotja de Mar de Barcelona acollirà el pròxim 5 d'octubre una jornada per exposar les oportunitats d'inversió que ofereix la vegueria de Lleida al món empresarial català. Organitzada per les institucions lleidatanes, les cambres de comerç i la Universitat de Lleida, la trobada s'adreçarà a empreses i agents d'inversió potencialment interessats a implantar-se a Ponent.

 

Així, es valoraran equipaments amb una situació geoestratègica com l'aeroport d'Alguaire, el Parc Científic o els sectors de sòl industrial en desenvolupament com el polígon de Torreblanca – Quatre Pilans. Empresaris com Tatxo Benet, Sisco Sapena o Núria Cervós hi prendran part.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de l'aeroport d'Alguaire

Lleida explicarà les seves oportunitats d'inversió en una jornada a la Llotja de Mar de Barcelona | LleidaDiari.cat

 

La jornada 'Lleida. Terra d'oportunitats' es farà a la Llotja de Mar de Barcelona a partir de les sis de la tarda, i compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona. S'adreçarà a tots aquells agents que tenen i que poden tenir un paper clau en l'establiment de projectes d'inversió a la demarcació de Lleida, amb la intenció d'exposar les potencialitats de la seva capital i les comarques de la vegueria, i les oportunitats que ofereix al món empresarial català i d 'arreu com a pol d'atracció d'inversions.

 

Es posaran en valor elements com la situació geoestratègica de Ponent

Així, en el transcurs de la jornada es posaran en valor elements com la situació geoestratègica de Ponent, els seus equipaments com a la UdL, l'aeroport de Lleida-Alguaire, i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari amb tots els seus centres de recerca. També els sectors de sòl industrial de la vegueria, amb el polígon de Torreblanca – Quatre Pilans al capdavant; les infraestructures agràries de reg i la seva modernització; la capacitat generadora de nous bio productes, a partir de la biomassa, els residus agraris i ramaders, els subproductes de la indústria agroalimentària i els residus orgànics de les llars, que poden oferir noves oportunitats de negoci en l'economia circular; l'expertesa en el sector agrícola i l'elevat grau d'especialització de l'economia lleidatana en el sector agroalimentari, la seva tecnologia i digitalització; i els recursos humans i la qualitat de vida de Lleida.

 

Les institucions i entitats promotores de la trobada han programat dues taules rodones que comptaran amb la participació, d'una banda, de representants d'empreses que s'han establert al territori aprofitant les fortaleses existents i, d'una altra, de representants d'empreses també lleidatanes, que han esdevingut casos d'èxit i que hi han acabat sent referents. Prendran part de la primera taula, introduïda pel rector de la UdL, Jaume Puy, Elisabeth Alier, presidenta de la paperera Alier; Tatxo Benet, soci gestor del Grup Mediapro, i Xavi Solé, CEO d'Equiptank, SL.

 

Altres intervencions

La segona comptarà amb Ramon Roca, president de Ros Roca; Josep Pont, CEO de Pont Family Holding (Grup Borges); Núria Cervós, consellera delegada del Grup Cervós i presidenta del Gremi de Constructors de Lleida; i Sisco Sapena, conseller delegat de Lleida.net, i Teresa Vallès, CEO de Pastoret de la Segarra. Prèviament, també intervindran per donar la seva visió de Lleida com a terra d'oportunitats els presidents de les cambres de comerç de Barcelona, Lleida i Tàrrega, Mònica Roca, Jaume Saltó i Carles Giribet, respectivament; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.