Lleida estrenarà diumenge el Bike Trial Parc

Lleida estrenarà diumenge el Bike Trial Parc| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida estrenarà aquest proper diumenge, dia 1 de març, el nou Bike Trial Parc, un nou espai esportiu especialitzat sorgit de la iniciativa del Club BikeTrial Pardinyes, que ha impulsat la seva construcció en uns terrenys municipals situats la zona esportiva de l’avinguda Pearson.

El regidor d’Esports, Txema Alonso, acompanyat del president del club, Josep M. Fransi, ha presentat aquest dijous les activitats que es duran a terme coincidint amb la posada en funcionament d’aquest nou equipament.
 
En aquest sentit, el nou Bike Trial Parc acollirà diumenge la participació de 80 corredors d’aquesta modalitat de tot Espanya, destacant la presència del campió del món, Abel Mustieles. Les activitats més destacades que es realitzaran durant el dia seran: l’entrenament Open per part de tots els pilots assistents, l’habilitació de zones d’iniciació per a qualsevol tipus d’edats i amb un tipus de bicicleta sense pedals per a infants de 3 anys i bicicletes de trial per a per persones no iniciades (cedides per la Federació), entre altres. L’activitat, però, que es preveu que faci gaudir més el públic assistent serà la batalla de pilots, que es farà a partir de les 12.00 hroes.
 
Alonso ha explicat que les obres que s’hi ha realitzat per adequar l’espai a la pràctica específica del Bike Trial han consistit amb la col·locació de diferents elements com pedres, peces de formigó, rodes, així com el tancament perimetral del solar i la instal·lació de nou enllumenat. El regidor ha agraït la iniciativa als impulsors del club i ha posat de relleu que “amb el Bike Trial Parc Lleida la ciutat compta amb un nou equipament per a un esport emergent”.
 
L’adequació del solar permetrà acollir competicions esportives de Catalunya i també d’àmbit estatal. De fet, segons ha explicat Fransi, el nou Bike Trial Parc Lleida acollirà el proper 27 de setembre una de les proves corresponents al calendari del Campionat de Catalunya. Aquesta nova zona de pràctica esportiva s’ha construït gràcies a la col·laboració de diferents espònsors i de l’Ajuntament de Lleida, que ha adequat l’espai.