Lleida estrena rutes saludables en dos barris de la ciutat

La zona 09, que agrupa els barris de la Mariola i Turó de Gardeny ha celebrat aquest dimecres el seu consell de zona ordinari, en el qual s’ha presentat el projecte de rutes saludables i equipaments esportius a l’aire lliure, que es desenvolupa gràcies a una ajuda dels fons Next Generation de 118.235 euros i amb la participació de la xarxa d’esports de La Descomunal, la comunalitat urbana de Lleida.

La sessió ha estat presidida pel paer en cap, Miquel Pueyo, qui ha destacat que aquest és un barri neuràlgic de la ciutat, amb una presència continuada en l’agenda del govern, i ha felicitat els impulsors de la Descomunal per la tasca que fan de promoció d’activitats enriquidores i estimulants pel barri. També han intervingut la regidora de Participació, Marta Gispert i el regidor de barri, Jaume Rutllant.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La intervenció del projecte de rutes saludables i equipaments esportius a l’aire lliure es basa en una iniciativa sorgida dels veïns i veïnes del barri, en el marc del Consell de Zona, per dignificar i millorar el seu entorn i afavorir l’accés a recursos comunitaris. S’han creat 3 rutes saludables, segures i accessibles que uneixen el barri amb el Turó de Gardeny, amb diferents itineraris pensats per a caminar, córrer i anar amb bici i adaptats als diferents col·lectius. Així, es preveu:

– Ruta vermella: Està pensada per a fer exercici de manera activa, caminant o corrent. Inclou la connexió entre el barri i un element d’interès cultural com és el castell de Gardeny, amb uns 3 quilòmetres de longitud, aproximadament.
– Ruta groga: Pretén fomentar alhora el passeig i l’exercici físic. La distància és d’1,5 quilòmetres. També uneix les petites pistes poliesportives que existeixen a la zona.
– Ruta verda: Principalment per al passeig i l’exercici de les persones grans. És una ruta accessible en la qual es troben ombres, bancs i fonts i amb la qual es poden crear accions comunitàries que fomentin la cura de les zones verdes del barri. Compta amb, aproximadament, 3 quilòmetres de recorregut.

També s’implantaran 3 infraestructures d’exercici físic a més de la plantació d’arbrat, desbrossament i l’ús de l’urbanisme tàctic per afavorir l’exercici físic a l’aire lliure, la mobilitat a peu i la cohesió social. Aquests elements seran inclusius i tindran en compte a nens, adolescents, dones, gent gran i persones amb diversitat funcional i formaran part de les rutes saludables. Es tracta de:

– Una infraestructura d’exercici físic per a la gent gran i població adulta – C/de la Mercè
– Un parc de cal·listènia – Zona verda Turó de Gardeny
– Un parc de joc infantil físic i mental actiu i inclusiu – C/Henri Durant

Durant la trobada també s’han explicat altres actuacions previstes per l’Ajuntament al barri i s’ha dut a terme una xerrada sobre prevenció d’incendis a les llars, a càrrec de Jordi Castany, membre de cos de Bombers.