Sense Categoria

Lleida estrena la recollida porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montcada

Avatar
  • novembre 5, 2018
  • 3 min read

Una educadora ambiental lliura a una veïna un kit per a la recollida selectiva de residus | LleidaDiari.cat

 

Lleida inicia aquest dilluns la recollida selectiva de residus porta a porta a la ciutat amb una prova pilot que es posa en marxa a Ciutat Jardí i Vila Montcada. Amb aquest nou sistema els veïns d'aquests barris hauran de deixar els residus triats davant de la porta de casa i, per tant, ja no podran dipositar-los en contenidors (exceptuant el vidre). Les diferents fraccions de deixalles tenen uns dies i hores de recollida establerts per facilitar la tasca dels serveis municipals. En concret, entre les 20 i les 22 hores dels dilluns, dimecres i divendres (inclosos els dies festius). El nou sistema de recollida afecta uns 1.400 domicilis i un total de 2.972 habitants de Ciutat Jardí i Vila Montcada. La prova pilot s'estendrà més endavant a una part de Balàfia i Pardinyes, Centre Històric i a una zona de l'Horta.

L'equip d'educadores mostra els kits entregats als veïns de Cuitat Jardí i Vila Montcada

L'equip d'educadores mostra els kits entregats als veïns de Cuitat Jardí i Vila Montcada | LleidaDiari.cat

 

 

L'Ajuntament de Lleida destaca que uns dels principals avantatges de la implementació d'aquest nou sistema de recollida de residus és que desapareixen la majoria dels contenidors d'aquests barris i s'incrementarà el reciclatge i la recuperació de residus a la ciutat. A la vegada, considera que serà més còmode per als veïns perquè poden dipositar els residus a la porta de casa (excepte les ampolles i els envasos de vidre que seguiran en contenidors); permetrà millora l'aspecte i la neteja dels carrers i places, i reduirà els sorolls i les molèsties perquè hi haurà menys vehicles de recollida al carrer. A partir d'ara, els veïns de Ciutat Jardí i Vila Montcada hauran de treure els residus separats per fraccions entre les 20.00 i les 22.00 hores dels dilluns, dimecres i divendres (inclosos els dies festius) davant de la porta de casa. La recollida porta a porta incorpora una nova fracció, l'anomenada multi producte, que aplega en la mateixa bossa els envasos lleugers, el paper i el cartó. D'aquesta manera, es vol facilitar la recollida i el reciclatge d'aquests residus que, fins ara, es dipositaven en contenidors diferents.

 

L'única fracció que seguirà igual és la del vidre

Els dilluns, els veïns hauran de treure l'orgànica i el multi producte; els dimecres, l'orgànica i el rebuig; i els divendres, l'orgànica i el multi producte. L'única fracció que continuarà com fins ara, en contenidors de carrer, serà el vidre. Un equip d'educadors ambientals ha passat durant darreres setmanes pels domicilis de Ciutat Jardí i Vila Montcada per informar el veïnat del funcionament del nou model de recollida i donar-ne a conèixer els beneficis. Durant les visites han lliurat un quit de recollida porta a porta, amb el material necessari per fer la recollida selectiva durant tot un any. Així mateix, la Paeria també ha organitzat sessions informatives i ha habilitat un punt informatiu. D'altra banda, l'Ajuntament va començar fa uns dies la retirada de contenidors en aquests barris.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *