T’agrada llegir? Lleida estrena el projecte d’intercanvi gratuït de llibres!

L’entitat Llavors de Vincle, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, posa en marxa el projecte d’intercanvi gratuït de llibres (bookcrossing) ‘Rebost de lectura’, en diverses places i espais públics de la ciutat. Es tracta d’unes caixes de fusta que funcionen com a petites biblioteques accessibles a tothom i on qualsevol persona pot deixar i agafar llibres de manera gratuïta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

300x600-neu

L’Ajuntament ha donat suport en la fabricació dels peus de suport de les caixes i col·labora en la instal·lació de les mateixes a la via pública. Aquest matí s’ha començat a instal·lar-les. Estan ubicades a l’Espai Infantil Rovelló de l’avinguda de Blondel, a les places Maria Mercè Marçal, del Treball i al Parc de l’Aigua. El projecte compta també amb la col·laboració del Cercle de Belles Arts, l’Escola del Treball, diverses llibreries i associacions de famílies de centres educatius de la ciutat.

Què és el BookCrossing?

El BookCrossing és un moviment mundial que promou l’intercanvi gratuït de llibres de manera pública. La idea és que les persones deixen llibres en llocs públics, com ara parcs, cafeteries, estacions de tren, etc., etiquetats amb un número d’identificació únic. Altres persones poden trobar aquests llibres, llegir-los i després deixar-los en algun altre lloc públic perquè algú altre els trobi.

L’objectiu és fomentar la lectura, promoure l’intercanvi cultural i connectar persones a través dels llibres. Els llibres registrats al lloc web de BookCrossing poden ser seguits mentre viatgen pel món, permetent als usuaris veure on han estat i on podrien acabar en el futur. És una forma interessant i divertida de compartir llibres i descobrir noves lectures.