Lleida dóna la benvinguda a la primera boirada de la tardor

Imatge de la boira sobre el riu Segre aquest matí

Imatge de la boira sobre el riu Segre aquest matí | LleidaDiari.cat

 

La veritat és que als lleidatans, meteorològicament parlant, poques coses ens sorprenen. Vivim en una ciutat d'extrems i tan aviat podem estar ofegant-nos de calor a 40 graus, com de sobte, després d'un dia de pluja, despertem amb una adorable capa de boira sobre els nostres caps. Tot i que no podem dir que aquest dimarts visquéssim una jornada de sufocant calor, ni de bon tros, sí que podem afirmar que la boira, ja ha arribat a Lleida. La humitat que ha deixat instal·lada a la ciutat la tempesta d'aquest dimarts al vespre, ha provocat que els lleidatans poguessin donar-li aquest matí la benvinguda a l'estimada boira. Especialment a la zona de la canalització del riu Segre, els ciutadans més matiners han pogut ja gaudir de la primera estampa oficialment de tardor.

 

No obstant això, cal recordar que la boira no entén d'estacions i, el passat mes d'agost, ja es va deixar veure per a la comarca de la Noguera. Concretament, la localitat de la Noguera de Les Avellanes es va despertar amb una estampa d'allò més hivernal: amb boira!. Sens dubte va ser una imatge que va sorprendre a tots els que van passar per allà i, com no podria ser d'una altra manera, les xarxes socials es van fer ressò. Un d'ells va ser el Postureig de Lleida, que va compartir la imatge d'una carretera completament inundada de boira. En el text que acompanyava la foto, el popular personatge lleidatà manifestava: Lo @_jos.boom m'ensenya que avui 18 d'agost a Les Avellanes tenien aquesta boira… No sé si dir-li «quina desgràcia» o «quina sort!».

Imatge de la boira a l'agost a les Avellanes

Imatge de la boira a l'agost a les Avellanes | @PostureigLleida

 

 

De fet, la boira no ha marxat mai de Lleida

Seguim per a bingo i us diem que aquesta no ha estat l'única vegada la demarcació de Lleida s'ha despertat plena de boira en mesos d'estiu. Concretament, després d'unes setmanes d'intenses pluges, calamarsades i unes temperatures un pèl fresques per l'època de l'any, Lleida es va despertar el passat 7 de juny amb boira. Aquesta va ser la sorpresa que es van endur els lleidatans que en llevar-se van descobrir que, pot ser, l'hivern està més a prop del què ens pensem. Tot i que a Lleida la boira és un denominador comú de la seva climatologia, el cert és que mai deixa de sorprendre si es presenta a escassos dies de començar l'estiu.