Lleida crea un Comitè de Coordinació d’actuacions sobre el coronavirus

Enfermera china explicando medidas de seguridad

Imatge d'uns protegits contra el coronavirus | España Diario

L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa un Comitè de Coordinació i seguiment de les actuacions municipals per fer front a les afectacions a la salut que pugui causar l'epidèmia provocada pel virus covid-19, o coronavirus.

 

Les funcions d'aquest Comitè, que es crea de forma preventiva, seran centralitzar la interlocució per aquest tema en tots els àmbits de la corporació i fer el seguiment de l'evolució d'aquesta malaltia a la ciutat, en coordinació amb les autoritats sanitàries de la Generalitat i l'Estat. Per la seva posada en marxa, acordada mitjançant decret d'alcaldia, s'han tingut en compte que es donen circumstàncies específiques i excepcionals que ho justifiquen, com és el cas de la malaltia generada per aquest virus.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La presidència del Comitè recau en l'alcalde, Miquel Pueyo

La presidència del Comitè recau en l'alcalde, Miquel Pueyo. El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, en serà el vicepresident primer; la segona tinent d'alcalde, Jordina Freixanet, la vicepresidenta segona; i el tercer tinent d'alcalde, Sergi Talamonte, vicepresident tercer, mentre que la vicepresidenta executiva serà la sisena tinent d'alcalde i regidora de Recursos Municipals Hisenda i Salut, Montse Pifarré.

 

Com a vocals, hi seran la cap de secció de Salt Pública, Mercè Tor; el coordinador general i econòmic, Josep Maria Sentís; el cap de gabinet d'Alcaldia, Josep Maria Romero; la coordinadora de l'àrea de comunicació, Elisabet Borredà; el director de l'EMU, Guillermo Hervera; i el gerent del Parc Científic, Miquel Aran. Així mateix, assistiran a les reunions tota la resta de responsables coordinadors de la Paeria. La secretària serà Elena Bobillo, tècnica de Prevenció de Riscos Laborals.

 

La Diputació informa els pobles de la demarcació

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha enviat una carta als alcaldes de la demarcació de Lleida en la que exposa que davant el neguit que pot generar el problema del coronavirus i amb la finalitat de no alimentar situacions alarmistes, però sí amb la finalitat de tenir la màxima informació actualitzada de la situació, informa que la Diputació de Lleida està en contacte directe i permanent amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal de poder traslladar la informació adequada als municipis.

 

A més, en l’escrit, s’adjunten dos enllaços que poden ser d’utilitat sobre recomanacions al respecte d’aquesta malaltia. Talarn també destaca que, a mesura que hi hagi més novetats, s’anirà informant «per tal de complir amb el nostre deure de suport i ajuda a les entitats locals de la nostra demarcació».

 

També et poden interessar…