Sense Categoria

Lleida es consolida com a destinació de turisme cultural amb el nou distintiu ‘Ciutat amb Caràcter’

Avatar
  • octubre 24, 2017
  • 2 min read
Lleida es consolida com a destinació de turisme cultural amb el nou distintiu ‘Ciutat amb Caràcter’

Imatge aèria de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Lleida ha estat distingida amb la marca turística 'Ciutat amb caràcter' que atorga l'Agència Catalana de Turisme. Aquest distintiu consolida la ciutat com a destinació de turisme cultural en un marc de ciutats mitjans amb una forta personalitat històrico-cultural, a més, que el 2018 se celebra l'Any del Turisme Cultural. La marca reflecteix l'aposta per la cultura com a element de singularització i, alhora, dóna un fort impuls al turisme cultural a la ciutat. Un comitè d'experts format per professionals destacats i reconeguts de diferents àmbits, i per representants de l'Agència Catalana de Turisme, ha avaluat i validat la sol·licitud d'accés a la marca, segons un model d'un turisme ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible. 

En l'apartat de requisits específics s'han valorat diversos aspectes com:

– Caràcter de la ciutat. Per sol·licitar l'adhesió a la Marca Ciutats amb Caràcter, Turisme de Lleida ha hagut de lliurar a l'Agència Catalana de Turisme un dossier de candidatura al voltant de l'eix de caràcter historicocultural en el qual es destaca el gran llegat històric i patrimonial de la ciutat.

-Tipologia de ciutat. Ser capital de comarca o tenir una població compresa entre 10.000 i 50.000 habitants. Que la xifra de Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) a la ciutat sigui significativa en nombre i importància. Que la inclusió de la ciutat com a membre enforteixi de manera significativa els objectius de la marca i li aporti un valor afegit notori.

-Existència de Béns Culturals d’Interès Nacional. Disposar com a mínim de tres BCIN en el nucli urbà.

-Criteris de vocació turística

-Criteris de vocació de futur

-Criteris d’equipaments de ciutat i paisatge urbà

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *