Lleida condemna unànimement la violència contra les dones

Lleida condemna unànimement la violència contra les dones| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Plaça dels Fanalets de Sant Jaume de Lleida ha acollit aquest dimecres un acte per condemnar de forma unànime la violència contra les dones, on hi han participat institucions, entitats i cossos de seguretat. La ciutat ha commemorat així el Dia Internacional per a la Violència contra les Dones.

El paer en cap, Àngel Ros, ha destacat la tasca coordinada que es realitza entre els diferents cossos de seguretat per protegir les dones i evitar els casos de violència masclista i ha reivindicat la Tolerància Zero envers aquestes agressions. Així mateix, l'alcalde ha recordat que aquest any 46 dones han mort assassinades a tot l’Estat, en el que suposa un repunt d’aquest tipus de violència. I ha afegit: “Aquesta situació la societat civil i les administracions no la podem tolerar i a Lleida mitjançant aquest acte volem reivindicar el respecte, el dret a la vida, el dret de la dona al seu desenvolupament i a la seva pròpia vida i seguretat”.
 
Aquest any, l’encarregada de conduir l’acte ha estat Dolors Curià, presidenta de Creu Roja Lleida i el manifest l’han llegit Isabel Invernon, Joan Sorribes i Jordi Ribas, membres de Down Lleida.
 
A l'acte hi han assistit el delegat del govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, la diputada Rosa Maria Mora, de la Diputació de Lleida, la subdelegada del Govern de l’Estat, Imma Manso, el tinents d’alcalde Fèlix Larrosa, Xavier Rodamilans, Rafel Peris, Joan Góez i la regidora Delegada de Seguretat Ciutadana i les Polítiques per al Civisme i la Igualtat, el president del grup municipal de CiU, Toni Postius, el portaveu del grup, Paco Cerdà, la presidenta del Grup de Ciutadans, Àngeles Ribes, la presidenta del grup municipal del PP, Dolors López, el president del Grup d’ERC-AVANCEM, Carles Vega, el president del grup municipal Crida-Cup, Pau Juvillà i el president del grup municipal El Comú, Carlos González, a més d’altres regidors de la corporació.
 
Durant l’acte l’alumna del 6è grau professional del Conservatori Municipal de Música, Laia Terré, ha interpretat al violoncel el Preludi de la suite núm.1 de Bach i la suite núm.3. L’acte ha finalitzat amb l’ofrena floral al monument Llàgrimes per tu.