Sense Categoria

Lleida condemna les agressions feixistes i qualsevol tipus de violència per motius ideològics

LleidaDiari
  • juny 3, 2015
  • 2 min read
Lleida condemna les agressions feixistes i qualsevol tipus de violència per motius ideològics

Lleida condemna les agressions feixistes i qualsevol tipus de violència per motius ideològics| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida ha condemnat aquest dimecres les agressions feixistes i qualsevol tipus de violència per motius ideològics amb una concentració a la Plaça Paeria. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha encapçalat l'acte i ha llegit un manifest de suport al jove i a la família del barri de la Bordeta que fa unes setmanes van patir una agressió feixista, un text consensuat amb totes les formacions polítiques que tindran representació a la Paeria. El paer en cap ha assegurat que “aquest atemptat no només és un atemptat contra un noi, sinó contra tota la ciutadania, contra la mateixa democràcia i contra els valors que la sostenen”.

La Paeria lamenta que s'hagi produït una agressió per motius ideològics contra un jove de Lleida i se suma, d'aquesta manera, al rebuig de la societat a les expressions públiques i a les accions violentes que no accepten els principis bàsics de la democràcia que rauen en la igualtat de drets. En aquest sentit, Ros ha assenyalat que “l'Ajuntament de Lleida actuarà amb tota la contundència que estigui al seu abast i donarà el suport necessari a les accions judicials endegades i a l'acusació particular de la família, per tal que siguin considerats i jutjats com a delictes molt greus, més enllà del propi delicte de lesions”. Finalment, el paer en cap ha tramès el suport i solidaritat a la família i ha explicat que “la Paeria li donarà el suport moral i econòmic que sigui necessari”.
 
L'Ajuntament de Lleida compta amb la 'Carta de la Ciutadania de Lleida. Drets, Deures i Compromisos', que ja defineix en el seu preàmbul que “la ciutat ha de ser el marc on els ciutadans i ciutadanes trobin garantits els drets fonamentals i les llibertats públiques reconegudes en la Declaració Universal de Drets Humans a la ciutat i en la resta de legislació vigent”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *