Lleida clou el primer aniversari de l’1-O amb una nova marxa multitudinària

Pla obert on es pot veure un moment de l'acte final de la manifestació pel primer aniversari de l'1-O

Pla obert on es pot veure un moment de l'acte final de la manifestació pel primer aniversari de l'1-O | LleidaDiari.cat

 

La capital del Segrià ha tancat aquest dilluns al vespre els actes del primer aniversari del referèndum de l'1-O amb una nova marxa multitudinària que ha aplegat milers de persones pels carrers de la ciutat. Els CDR dels diferents barris de la capital de Ponent han convocat a mitja tarda els veïns per sortir en 9 columnes fins que han confluït al punt de sortida de la manifestació, a la plaça de la Pau, a la subdelegació del govern espanyol. La marxa ha seguit el recorregut amb caire festiu i reivindicatiu sobre el resultat del referèndum d'autodeterminació de l'any passat i ha finalitzat a l'avinguda Catalunya, a l'alçada de la delegació del Govern.

Pla general de la manifestació pel primer aniversari de l'1-O a Lleida, vista des de d'alt, ocupant tota l'avinguda Catalunya

Pla general de la manifestació pel primer aniversari de l'1-O a Lleida, vista des de d'alt, ocupant tota l'avinguda Catalunya | LleidaDiari.cat

 

 

Allà s'ha fet la lectura d'un manifest i s'han cantat cançons dels Cantaires de Ponent que cada dilluns es concentren a la plaça Paeria per demanar la llibertat del polítics independentistes empresonats. La manifestació ha sortit des de la plaça de la Pau, prop de la subdelegació del govern espanyol a Lleida, on encara hi havia un cordó policial protegint l'edifici i s'han repetit les escridassades a la policia que ja hi ha hagut al migdia durant la manifestació dels estudiants. A poc a poc s'ha anat configurant la capçalera a l'altura del Pont Vell i la marxa arrencat. Això no obstant, un grup d'un centenar de joves ha decidit quedar-se protestant davant dels mossos fins que aquests han hagut d'actuar per dispersar-los.

Pla obert de la capçalera de la manifestació pel primer aniversari de l'1-O a Lleida amb la pancarta

Pla obert de la capçalera de la manifestació pel primer aniversari de l'1-O a Lleida amb la pancarta | LleidaDiari.cat

 

 

Malgrat aquest incident, la manifestació ha transcorregut sense aldarulls per Francesc Macià, l'avinguda de Blondel, l'avinguda de Madrid i l'avinguda Catalunya. A l'alçada de la delegació del Govern hi havia un petit escenari i un equip de so des d'on s'han fet els parlaments. Una jubilada, Rosa Maria Querol, i una jove que va votar el passat 1-O per primera vegada, Marta Argilés, han estat les encarregades de llegir el manifest on s'ha posat èmfasis en fer efectiu el resultat del referèndum de l'any passat i començar a implementar la república. Posteriorment s'han cantat cançons del repertori dels Cantaires de Ponent. Durant la marxa s'han cridat moltes consignes, sobretot «1 d'octubre, ni oblit ni perdó», «ni un pas enrere», «independència» i «llibertat presos polítics».