Torna el color a les Terres de Lleida: Iniciativa per celebrar la Floració dels Fruiters

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha destacat l’esperada tornada del color amb el llançament de la campanya ‘Segrià, Terra de Floració 2024’. Se sumen 16 municipis del Segrià, les Garrigues i l’Urgell, oferint més de cent activitats, incloent el Festival Cruïlla Baix Segre.

La presentació oficial s’ha realitzat a la finca propera al Monestir d’Avinganya, Seròs, amb la participació de Rosa Pujol, David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià, Gerard Plaza, regidor de Turisme de Seròs, i Manel Ezquerra, vicepresident primer del Consell Comarcal del Segrià i conseller comarcal de Turisme.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta iniciativa, integrada dins del nou ‘claim’ del Patronat de Turisme ‘Apropa’t a Lleida. Viu el Moment,’ ressalta la singularitat de la floració dels arbres fruiters com a experiència natural i agrícola. Amb més de 100 activitats planificades en 16 municipis, la campanya busca captivar la participació del públic en les festivitats organitzades al voltant del Pla de Lleida. Aitona, Albatàrrec, Alcarràs, Alcoletge, Alfarràs, Almacelles, Corbins, la Granja d’Escarp, Lleida, Maials, Massalcoreig, Montoliu de Lleida, Seròs, Soses, Torrebesses i Torres de Segre seran els escenaris d’aquest esdeveniment, que coincideix amb el festival Cruïlla Baix Segre el 9 de març, oferint concerts en diversos pobles del sud del Segrià.

Rosa Pujol ha expressat el suport al sector agrari, immers en mobilitzacions de protesta, afirmant que “amb l’espectacle de la floració que tenim aquí, no cal anar al Japó”, fent referència a la tradicional celebració del hanami. David Masot i Manel Ezquerra han destacat el valor de la pagesia, no només com a productora d’aliments sinó també com a guardiana del paisatge i generadora d’activitat turística, especialment important en aquests temps delicats pel sector.