Sense Categoria

Lleida celebrarà la 25a Festa de Moros i Cristians de Lleida en un format reduït i amb aforament limitat

LleidaDiari
  • setembre 20, 2021
  • 4 min read
Lleida celebrarà la 25a Festa de Moros i Cristians de Lleida en un format reduït i amb aforament limitat

Lleida celebrarà el 25 i 26 de setembre la 25 edició de la Festa de Moros i Cristians, la primera que es reprèn a l'Estat des de l'inici de la pandèmia. Tot i això, serà una versió de la celebració reduïda i adaptada a les restriccions per la covid-19. Enguany, només es duran a terme els actes principals com són les ambaixades, l'entrada de gala i la batalla, que tindran aforament limitat per la qual cosa caldrà haver reservat abans seient.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
 

Davant la coincidència amb les Festes de la Tardor, també s'han modificat ubicacions i horaris respecte a edicions anteriors. Cal recordar que la Festa de Moros i Cristians de Lleida es va suspendre l'any passat i l'edició d'enguany prevista inicialment per al maig es va acabar ajornant al setembre

 

Lleida celebrarà la 25a Festa de Moros i Cristians de Lleida en un format reduït i amb aforament limitat

Obert el termini per reservar seient per veure la Festa de Moros i Cristians de Lleida | LleidaDiari.cat

 

S'ha de reservar prèviament per assistir

L'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida està acabant d'enllestir els preparatius de la 25a edició d'aquesta celebració que es durà a terme el pròxim cap de setmana amb un format més reduït i amb limitació d'aforament als actes, segons ha explicat aquest dilluns el president de l'entitat festera, Josep Lluís Gàzquez.
 

Les persones que vulguin assistir a les ambaixades, l'entrada de Gala i a la batalla hauran d'haver reservat seient prèviament a través del web de l'associació www.miclleida.org. Gàzquez ha valorat positivament el ritme d'inscripcions i ha detallat que ja s'han reservat més de la meitat dels seients, sobretot per seguir la desfilada de gala a l'avinguda de Blondel. A més, caldrà utilitzar mascareta durant la celebració dels actes. 
 

La Festa de Moros i Cristians començarà dissabte a les 18.00 hores a la plaça Sant Joan amb les ambaixades, acte que comptarà amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. Les tropes cristianes arribaran a la ciutat i demanaran la rendició de l'exèrcit moro. Després de la batalla dialèctica entre els ambaixadors, el moros refusaran l'oferta i els cristians es retiraran anunciant la batalla de l'endemà. L'autora del text és Mireia González Antó, escriptora i periodista. L'ambaixador moro serà Miguel Ángel Gil, de la comparsa dels Banu-Hud, mentre que el cristià serà José María Secaduras, de la comparsa dels Anglesola. 
 

Diumenge a les 17:30 hores tindrà lloc l'entrada de gala. L'itinerari començarà a la plaça Bores, i després de recórrer el pont Vell i l'avinguda de Blondel, arribarà a la passarel·la del Liceu Escolar. El recorregut de la desfilada de lluïment tindrà un aforament limitat a 700 persones assegudes. Sortirà primer el bàndol moro amb les comparses dels Banu-Hud, els Al·leridís i els Musa. Després, desfilarà el bàndol cristià amb les comparses dels Anglesola, els Pallaresos i els Urgellencs. Unes 300 persones participaran de l'entrada entre festers i músics de les quatre bandes participants, les lleidatanes Ilerband i la Banda Simfònica Unió Musical, la Banda Valènia de Barcelona i la banda Miralbueno de Saragossa

A les 20.00 hores de diumenge i a la porta dels Apòstols de la Seu Vella se celebrarà l'escenificació de la batalla per conquerir la ciutat. L'autor del text és enguany l'historiador i activista cultural Pep Tort, i la direcció artística va a càrrec de Ramon Caballol. El caid moro serà Antoni Pomés, de la comparsa del Banu-Hud, mentre que la comtessa Cristiana recau en aquesta edició en Mariona Franco, dels Anglesola. En aquest acte final, s'ha previst un aforament de 300 persones.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *