Lleida celebrarà la 25a Festa de Moros i Cristians de Lleida en un format reduït i amb aforament limitat

Lleida celebrarà el 25 i 26 de setembre la 25 edició de la Festa de Moros i Cristians, la primera que es reprèn a l'Estat des de l'inici de la pandèmia. Tot i això, serà una versió de la celebració reduïda i adaptada a les restriccions per la covid-19. Enguany, només es duran a terme els actes principals com són les ambaixades, l'entrada de gala i la batalla, que tindran aforament limitat per la qual cosa caldrà haver reservat abans seient.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
 

Davant la coincidència amb les Festes de la Tardor, també s'han modificat ubicacions i horaris respecte a edicions anteriors. Cal recordar que la Festa de Moros i Cristians de Lleida es va suspendre l'any passat i l'edició d'enguany prevista inicialment per al maig es va acabar ajornant al setembre

 

Lleida celebrarà la 25a Festa de Moros i Cristians de Lleida en un format reduït i amb aforament limitat

Obert el termini per reservar seient per veure la Festa de Moros i Cristians de Lleida | LleidaDiari.cat

 

S'ha de reservar prèviament per assistir

L'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida està acabant d'enllestir els preparatius de la 25a edició d'aquesta celebració que es durà a terme el pròxim cap de setmana amb un format més reduït i amb limitació d'aforament als actes, segons ha explicat aquest dilluns el president de l'entitat festera, Josep Lluís Gàzquez.
 

Les persones que vulguin assistir a les ambaixades, l'entrada de Gala i a la batalla hauran d'haver reservat seient prèviament a través del web de l'associació www.miclleida.org. Gàzquez ha valorat positivament el ritme d'inscripcions i ha detallat que ja s'han reservat més de la meitat dels seients, sobretot per seguir la desfilada de gala a l'avinguda de Blondel. A més, caldrà utilitzar mascareta durant la celebració dels actes. 
 

La Festa de Moros i Cristians començarà dissabte a les 18.00 hores a la plaça Sant Joan amb les ambaixades, acte que comptarà amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. Les tropes cristianes arribaran a la ciutat i demanaran la rendició de l'exèrcit moro. Després de la batalla dialèctica entre els ambaixadors, el moros refusaran l'oferta i els cristians es retiraran anunciant la batalla de l'endemà. L'autora del text és Mireia González Antó, escriptora i periodista. L'ambaixador moro serà Miguel Ángel Gil, de la comparsa dels Banu-Hud, mentre que el cristià serà José María Secaduras, de la comparsa dels Anglesola. 
 

Diumenge a les 17:30 hores tindrà lloc l'entrada de gala. L'itinerari començarà a la plaça Bores, i després de recórrer el pont Vell i l'avinguda de Blondel, arribarà a la passarel·la del Liceu Escolar. El recorregut de la desfilada de lluïment tindrà un aforament limitat a 700 persones assegudes. Sortirà primer el bàndol moro amb les comparses dels Banu-Hud, els Al·leridís i els Musa. Després, desfilarà el bàndol cristià amb les comparses dels Anglesola, els Pallaresos i els Urgellencs. Unes 300 persones participaran de l'entrada entre festers i músics de les quatre bandes participants, les lleidatanes Ilerband i la Banda Simfònica Unió Musical, la Banda Valènia de Barcelona i la banda Miralbueno de Saragossa

A les 20.00 hores de diumenge i a la porta dels Apòstols de la Seu Vella se celebrarà l'escenificació de la batalla per conquerir la ciutat. L'autor del text és enguany l'historiador i activista cultural Pep Tort, i la direcció artística va a càrrec de Ramon Caballol. El caid moro serà Antoni Pomés, de la comparsa del Banu-Hud, mentre que la comtessa Cristiana recau en aquesta edició en Mariona Franco, dels Anglesola. En aquest acte final, s'ha previst un aforament de 300 persones.