Lleida convoca una manifestació aquest dilluns per rememorar l’1 d’octubre

Cartell de la manifestació d'aquest dilluns, dia 1 d'octubre, a Lleida ciutat.

Cartell de la manifestació d'aquest dilluns, dia 1 d'octubre, a Lleida ciutat. | LleidaDiari.cat

 

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida han programat per aquest dilluns, dia 1 d'octubre, diversos actes per rememorar l'1 d'octubre i les dures càrregues policials que es van viure a la ciutat. Amb el hashtag #1octalcarrer, i sota el títol 'Tornem als col·legis, han convocat trobades, esmorzars i ofrenes en diversos punts de la ciutat, que tindran com a punt i final de la jornada una gran manifestació. Els actes s'iniciaran a les set del matí amb un esmorzar popular -cadascú s'ha de portar el seu esmorzar- al Centre Cívic de la Mariola, organitzat pel CDR Mariola-Escorxador. A partir de les nou del matí, al col·legi de Benestar, de la mà del CDR Noguerola, s'ha programat una ofrena floral, una xocolatada i una assemblea.

 

A la tarda, els actes continuaran. Entre les sis i les set de la tarda de dilluns s'han convocat diverses columnes des dels diferents barris de la capital del Segrià per dirigir-se a la manifestació del l'1 d'octubre. Aquesta està prevista que s'iniciï a la Plaça de la Pau, davant de la Subdelegació del Govern de Lleida.

 

Les columnes previstes són:

– Guindàvols

18h. / Institut Guindàvols

– Cappont

18.30h. / Plaça 1 d'octubre

– Escorxador-Mariola

18.30h. / Centre Cívic

– Ronda

18.30h. / IES Ronda

– Clot

18.30h. / Plaça del Treball

– Zona Alta

18.30h. / Plaça de Ricard Vinyes

– Bordeta 

18.30h. / Institut Maria Rúbies

– Barris Nord

19h. / EOI

– Noguerola 

19.15h. – Benestar

 

Els CDR de Lleida ho tenen clar: «Fa un any vam defensar les urnes i vam vèncer els aparells repressius de l'Estat. Seguim organitzades perquè el mandat del referèndum es faci efectiu». És per això que han convocat els diversos actes programats aquest cap de setmana i el mateix dia 1 d'octubre. I demanen la plena legitimitat del resultat, reclamen el seu mandat i exigeixen el seu compliment.