Instal·len una càmera de control de temperatura al pavelló Agnès Gregori de Lleida

Pla tancat de la porta d'entrada al pavelló Agnès Gregori del barri de Balàfia de Lleida

Els serveis socials han establert les condicions de distància i de seguretat adients entre els usuaris | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida instal·larà una càmera tèrmica al pavelló Agnès Gregori. Aquest dispositiu, cedit per l'empresa lleidatana Seguretat i Control 24h (SiC24), permet controlar la temperatura de les persones per detectar si tenen febre i poder identificar així més fàcilment a aquelles que poden presentar una simptomatologia compatible amb la Covid-19. La Paeria ha decidit instal·lar provisionalment aquesta càmera al pavelló Agnès Gregori, que actualment està funcionant com a equipament sanitari per acollir persones sense sostre durant el confinament decretat per l'emergència sanitària del coronavirus. El dispositiu s'integrarà al Sistema Operatiu de Ciutat i, un cop finalitzada l'actual situació, se li podrà donar altres usos.

 
 
[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]
 
 
El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que, en un futur, quan l'emergència sanitària estigui superada, la càmera tèrmica «servirà per altres usos del dia a dia», ja que «estarà a disposició de la Paeria per aquells usos que siguin necessaris». Així mateix, Postius ha agraït a SiC24 que hagi posat a disposició de la Paeria aquest dispositiu per contribuir a fer front a la pandèmia. Es tracta d'un equip model Dahua BF5421-T, que té un valor de prop de 15.000 euros, tot i que l'Ajuntament de Lleida el rebrà sense cost, gràcies a la cessió desinteressada d'aquesta empresa. És un sistema tecnològic complet d'altes prestacions i molt alta fiabilitat per a poder mesurar la temperatura corporal en humans, segons han indicat fonts municipals.
 
Imatge de càmera de control de temperatura que instal·larà Lleida en un equipament de la ciutat, el dia 29 d'abril de 2020.

Imatge de càmera de control de temperatura que instal·larà Lleida en un equipament de la ciutat. | LleidaDiari.cat

 
L'equip incorpora les diferents peces necessàries per al seu correcte funcionament, com són la càmera tèrmica DH-TPC-BF5421-T; el Blackbody JQ-D70Z per a la mesura de temperatura amb més precisió; dos trípodes VCT-999; els connectors RQW026-00 per connectar els trípodes a les càmeres; i la gravadora de vídeo de xarxa DHI-NVR5216-16P-I per a aplicacions de vigilància de vídeo IP.
 
 
[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]
 
 
Aquesta solució s'integrarà al Sistema Operatiu de Ciutat, perquè pugui nodrir-se de dades anonimitzades que ajudin en l'elaboració de futurs estudis epidemiològics. El Sistema Operatiu de Ciutat també compta amb el mòdul d'IA que podrà permetre generar models predictius. Systam City és el programari que sustenta el Sistema Operatiu de Ciutat.