Sense Categoria

Lleida avança en millores per ser una ciutat amiga dels animals de companyia

Avatar
  • novembre 14, 2018
  • 4 min read

Imatge de l'alcalde amb gats | LleidaDiari.cat

 

L'alcalde, Fèlix Larrosa, ha destacat aquest dimarts en la seva visita a les obres del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC), que la ciutat de Lleida avança amb pas ferm com a ciutat amiga dels animals i que està compromesa amb el benestar dels animals de companyia. En aquesta línia, ha indicat el paer en cap, s'emmarquen les obres del CAAC, que permetran «generar un nou model de centre d'animals de companyia més amable i amb més confort pels animals». La primera fase d'aquestes obres ha consistit en la creació de més patis i espais exteriors per al gaudi dels animals, uns espais que permeten augmentar les zones assolellades.

Larrosa amb una gàbia de gossos

Larrosa amb una gàbia de gossos | LleidaDiari.cat

 

 

També s'ha ampliat la zona de gats i s'ha dotat els espais lliures de més ombra. Larrosa, que s'ha mostrat especialment satisfet del resultat de les obres, ha assenyalat que se seguirà treballant en les millores, ja que la segona fase de les obres, que inclou també actuacions als edificis i la creació de circuits o recorreguts de passeig, ja està prevista als pressupostos de l'any vinent. Aquesta actuació es potenciarà també amb la creació de la figura del dinamitzador del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia. A més, l'alcalde ha anunciat també la pròxima posada en marxa de dos nous parcs de gossos a la ciutat, que s'afegiran als ja existents. Per una banda, ja està en fase de licitació el parc previst al barri de la Mariola, dins dels projectes participatius. La seva construcció s'iniciarà de forma imminent un cop s'adjudiqui l'obra.

 

Lleida comptarà amb un altre parc per a gossos

S'hi afegirà un altre parc que s'està projectant a Llívia, fruit també de la votació dels veïns en un altre pressupost participatiu. «Per tant la ciutat comptarà ben aviat amb dos parcs més per a gossos per facilitar aquest espai de gaudi per als animals, però especialment vull destacar que s'ha convertit també en un espai de trobada social i de cohesió al voltant dels propietaris dels animals», ha afirmat Larrosa, que ha estat acompanyat en la visita pel regidor de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt. Finalment, als pressupostos per l'any 2019 també inclouen un pla pilot de colònies de gats, atenent la que havia estat una reivindicació important per part de les protectores, centrat en la captura, esterilització i solta dels animals.

 

El paer en cap també ha fet referència a la situació del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia, que rep anualment uns 250 animals, principalment gossos, tot i que també té una cinquantena de gats. Aproximadament un terç els recuperen els seus propietaris, gràcies a la seva identificació i la majoria dels que no són potencialment perillosos es donen en adopció a famílies, tant de Lleida com d'altres indrets. «L'Ajuntament de Lleida està suportant una càrrega de solidaritat en termes de tractament i cura de sanitat animal que no estan fent altres poblacions de la comarca. El consell comarcal hauria d'actuar amb una major contundència amb aquesta qüestió», ha assegurat l'alcalde, que també ha volgut fer una crida a la responsabilitat dels propietaris de gossos, sobretot els perillosos, ja que «el que no es pot fer és acabar deixant l'animal sense identificar perquè es faci càrrec l'administració pública».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *