El nombre de violacions i robatoris en domicilis augmenten a Lleida

Els fets penals han augmentat a la demarcació de Lleida enguany. Així es desprèn d'un informe del Ministeri de l'Interior elaborat amb xifres dels nou primers mesos de l'any, facilitades pels cossos i forces de seguretat que actuen a la demarcació -Mossos d'Esquadra, Policia de l'Estat, Guàrdia Civil i policia local-. En aquest sentit, a les comarques lleidatanes s'han registrat de gener a setembre un total de 14.044 fets penals, una dada que representa un increment del 10,6% si la comparem amb el mateix període de 2017.

 

Analitzant les dades més concretament veiem que els robatoris amb força en domicilis han passat dels 593 als 630, dades que suposen un augment del 6,2% respecte a l'any anterior. Un delicte que concretament a la ciutat de Lleida creix fins a un 85,6%, passant dels 160 robatoris en domicilis l'any 2017, fins als 297 registrats enguany. Per contra, els homicidis i assassinats disminueixen de 5 a 1. L'única víctima mortal és la registrada l'1 d'agost, dia en el qual un intern en va matar un altre a la presó de Ponent.

 

Pel que fa als delictes contra la llibertat sexual, destaquen fins a un total de 22 agressions sexuals amb penetració, respecte a les 17 de l'any anterior. Aquestes, a la demarcació de Lleida, han passat dels 102 de l'any passat, a les 109 aquest.

 

Més robatori de vehicles i menys tràfic de drogues

283 són els robatoris amb violència i intimidació que s'han registrat a la demarcació de Lleida, un 1,8% més que l'any passat. Pel que fa al nombre de furts s'incrementa un 0,2%. Concretament, se n'han registrat 3.485, sis més que l'any anterior. Destaca també l'augment de sostraccions de vehicles a la demarcació, passant de les 103 a les 118. Per contra, els delictes relacionats amb tràfic de drogues passen dels 60, als 52 d'enguany.

 

Els delictes d'homicidi i assassinat baixen. En els primers mesos del 2018 se n'ha comptabilitat un a les comarques de Lleida. Per contra, l'any passat se'n van registrar 5. En canvi, creixen els homicidis o assassinats en gran de temptativa, passant de 8 a 9. Pel que fa als delictes greus i menys greus de lesions i de baralles tumultuàries, se n'han comptabilitzat 148, sis més que el 2017. Així mateix, no s'ha denunciat cap segrest a la demarcació, seguint la mateixa tònica de l'any anterior.