Lleida es convertirà en l’aparador de la dansa urbana al febrer

L’escola de dansa Dancescape! de Lleida convertirà la capital del Segrià en l’epicentre de la dansa urbana durant el primer cap de setmana de febrer amb la celebració d’un ‘showcase’ el dissabte 4 de febrer al Teatre de la Llotja i tres masterclasses l’endemà. En total, s’aplegaran més de 120 ballarins i ballarines internacionals, professionals de referència en l’àmbit artístic. Les entrades pel ‘showcase’ ja estan a la venda i es poden adquirir al web de l’escola www.dancescape.es (enllaç directe www.dancescape.es/festival).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El dissabte 4 de febrer, a partir de les 19 hores, el Teatre de la Llotja acollirà el ‘showcase’ (aparador) de dansa urbana, on els coreògrafs exposaran i mostraran en directe les seves peces. Per l’escenari, hi passaran més d’un centenar de ballarins per compartir les seves creacions amb el públic lleidatà. Entre els convidats, s’hi troben artistes com Tanu’s Mother by Sarah Coral, Musique Dansa, Kiko López, Judit Evolution, Mario&Cristian (Cortex), Cia. Aina Lanas, Cherrys de Dancescape, Chris Angelous, Raik Preetz and Team GUA, Innedil by Judith Endje, Colectivo Kampai o Zoo&Co de Dancescape, a més de Xavi Blanco (cofundador de Dancescape!).

 

Diumenge, tres ‘workshops’

Dancescape!, que acumula una trajectòria de més de dues dècades, ha organitzat tres ‘workshops’ a la seu de l’escola, que tindran lloc l’endemà, diumenge 5 de febrer. El primer d’ells és el ‘Workshop Intermig’, per als més joves, en el qual de la mà dels ballarins i coreògrafs Sandra & Ilya, coneguts per anar a programes de televisió com ‘Tu sí que vales’ i el seu ampli contingut en xarxes socials com TikTok, l’impartiran entre les 11 i les 14 hores.

El segon, el ‘Workshop Avançat’, està compost per dues sessions amb Shaun Evaristo i Shay Latukolan. Procedents de Los Angeles, impartiran classe a Dancescape entre les 11 i les 14 hores i entre les 17 i les 20 hores. El tercer ‘Workshop’ de diumenge és el ‘Premium’, adreçat a persones que no es dediquen a la dansa de forma professional, però que hi estan interessades a aprofundir i comptarà amb la participació de Kiko López i Ainara Prieto, que el duran a terme entre les 11 i les 14 hores.

 

Dancescape!, més de dues dècades de reconeixement internacional

L’escola de dansa lleidatana Dancescape!, ubicada al carrer Sant Ruf, ha obtingut durant les més de dues dècades d’existència premis i reconeixements en certàmens de dansa urbana en l’àmbit internacional. Entre els ballarins, trobem campions de hip-hop de l’Estat espanyol en diverses edicions. Dancescape! organitza permanentment workshops internacionals amb ballarins de tot el món, està en contacte assidu amb organitzadors d’esdeveniments europeus i participa activament a certàmens nacionals de dansa urbana. També és organitzador del The Best On, l’únic certamen europeu de dansa urbana de companyies professionals.