Lleida, afectada pel col·lapse dels trens d’alta velocitat Catalunya

Lleida, afectada pel col·lapse dels trens d’alta velocitat Catalunya| Text i fotografia: ACN

 

Lleida ha viscut aquest dijous al matí el col·lapse que ha afectat els trens d'alta velocitat que circulen a Catalunya. Renfe ha aturat a Lleida l'AVE procedent de Madrid amb destinació Barcelona que feien parada a Lleida a les 9.00 hores.

Els passatgers s'han repartit entre autocars i un tren regional per acabar de fer el trajecte. Aquest tren ha servit per dur des de Lleida els passatgers de l'AVE que sortia de Barcelona amb direcció Madrid i que no ha arribat a sortir. El comboi ha sortit de Lleida amb uns 30 minuts de retard. L'Avant de les 9h i l'AVE de les 9:37 amb direcció Barcelona no han arribat a sortir i s'ha donat l'opció als passatgers de recol·locar-los en autobusos o tornar-los els diners.
 
La circulació dels trens d'alta velocitat a la resta de àrees de Catalunya s'ha interromput al voltant de les 7 del matí entre Figueres i Vilafranca del Penedès, deixant dos trens completament aturats en aquest tram: un que feia el trajecte Girona – Barcelona i un altre que venia de Saragossa. Segons ha informat Renfe, a causa d'un possible robatori de cable de coure s'ha tallat un dels cables que permeten la gestió de la circulació ferroviària que afecta els trens d'alta velocitat. 
 
Des de Figueres cap al sud, Renfe ha traslladat les persones que tenien bitllet d'AVE en trens de Mitja Distància i regionals. L'afectació ha fet que no sortís cap tren des de les estacions de Sants i de Girona. 
 
El tren que viatjava entre Girona i Barcelona ha quedat atrapat a l'alçada de Sant Celoni. Un viatger afectat ha relatat a l'ACN que el tren està aturat des d'un quart de vuit del matí i a les nou del matí encara seguia parat. Inicialment s'han aturat 10 minuts, tot seguit han circulat 5 minuts més i després ja s'han quedat quiets del tot. En un primer moment la companyia ferroviària els ha assegurat que l'avaria duraria només uns 10 o 15 minuts i després ja els ha comunicat que estarien aturats fins a nou avís.