Lleida acull una trobada de 750 experts internacionals en genètica animal

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Turisme i Projecció Exterior, Paco Cerdà, ha assistit aquest matí a la sessió inaugural de la 37th Conference of the International Society for Animal Genetics (ISAG 2019) que, des d'aquest dilluns i fins al dia 12, porten al Palau de Congressos – La Llotja de Lleida més de 750 experts en genètica animal i biotecnologia de 42 països dels cinc continents, com ara Alemanya, els Estats Units, Xina, Austràlia o Sud-àfrica.

 

La trobada, de caràcter bianual, se celebra per primer cop a l'Estat espanyol. El tinent d'alcalde ha remarcat que «la Conferència ISAG és considerada com el congrés mundial de genètica animal i és un honor que Lleida en sigui seu de la 37a edició quan l'esdeveniment ha passat per Tòquio, Minneapolis, Amsterdam, Edimburg, Salt Lake City o Dublín entre altres ciutats».

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

A la conferència de Dublín on es va anunciar oficialment la candidatura de Lleida

De fet, va ser a la conferència de Dublín on es va anunciar oficialment la candidatura de Lleida com a seu de la conferència del 2019, competint amb Toronto i Perúgia. Paco Cerdà ha remarcat que «incloure Lleida i la Universitat de Lleida en aquesta llista esdevé una oportunitat magnífica per projectar internacionalment la ciutat, com a pol d'interès congressual, i la Universitat de Lleida, com a centre científic de referència en el marc d'una ciutat universitària».

 

L'Ajuntament de Lleida, a través del Lleida Convention Bureau de Turisme de Lleida, va ser qui va elaborar la candidatura de Lleida perquè aquest congrés arribés a la capital del Segrià. Des del moment en què es va guanyar, ara fa dos anys, s'ha mantingut una col·laboració estreta i constant a escala tècnica i, entre molts altres aspecte s'ha realitzat desenes de visites de prospecció als equipaments de la ciutat, s'ha participat en l'elaboració del programa social i d'acompanyants i s'ha treballat en les diferents sessions explicatives a les persones acompanyants sobre patrimoni i activitats que es realitzen a la ciutat mentre duri el congrés.

 

El congrés s'articula al voltant de 21 sessions temàtiques

El congrés s'articula al voltant de 21 sessions temàtiques i 12 ponències magistrals. El grup de recerca en Millora Genètica Animal de la UdL hi presenta 8 comunicacions sobre com optimitzar l'ús de les noves tècniques de seqüenciació i d'expressió gènica per la predicció de caràcters relacionats amb la qualitat de la carn de porc i dels seus productes derivats. Entre les xerrades centrals destaca la d'una titulada de la UdL, que actualment treballa a Austràlia. Marina Naval-Sánchez parlarà dels Elements reguladors interespècie en animals de granja.

Imatge del primer dia del congrés

Imatge del primer dia del congrés | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar…