Amants del fado: Arriba a Lleida una nova edició d’aquest esperat festival de música

El Festival Internacional de Fado de Catalunya ha presentat aquest dimarts la seva 11à edició, que tindrà lloc entre el 20 d'octubre i el 29 d'octubre. L'Interfado ha programat enguany quatre concerts, tres a Lleida i un a la Seu d'Urgell, amb artistes de Portugal, el Regne Unit i les Illes Balears.

 

Obrirà el certamen el dissabte 22 d'octubre a l'Espai Orfeó de Lleida Margarida Arcanjo, acompanyada de la guitarra portuguesa de Pedro Ferreira i la viola de fado de João Nunes. El festival també comptarà amb les actuacions de João Caetano, el diumenge dia 23 al Cafè del Teatre, i de la menorquina Rita Barber, amb un doble concert, el 28 d'octubre a l'Espai Orfeó, i l'endemà a la Sala de la Immaculada de la capital de l'Alt Urgell.

 

El públic podrà gaudir enguany d'un concert de fado tradicional de la mà de l'artista Margarida Arcanjo, que obrirà l'Interfado a l'Espai Orfeó de Lleida el dissabte 22 d'octubre (22 h) on presentarà en el seu darrer àlbum 'Fado Franco', acompanyada de la guitarra portuguesa de Pedro Ferreira i la viola de fado de João Nunes. El reconegut artista João Caetano portarà el diumenge dia 23 (19.30 h) al Cafè del Teatre el seu 'Rhythm & Fado' que té com a instruments principals la percussió, la guitarra portuguesa, la guitarra acústica i el piano i que esdevé un viatge emocional, ple d'intensitat i ritme.

Presentació del festival Interfado a Lleida

L'11a edició del festival Interfado oferirà les actuacions d'artistes de Portugal, el Regne Unit i les Illes Balears | LleidaDiari.cat

 

La menorquina Rita Barber

La menorquina Rita Barber, amb una veu amb força i caràcter, càlidament banyada per les aigües del mediterrani, presentarà el seu darrer disc 'De mar amar', un diàleg entre les músiques d'una ribera i l'altra, l'atlàntica i la mediterrània. L'artista estarà acompanyada de la guitarra portuguesa i violí de Raúl Sánchez Zorzo i la viola i la guitarra espanyola de Carlos Ramos. Actuaran a l'Espai Orfeó el divendres 28 d'octubre (22 h) i a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell, el dissabte 29 d'octubre (20.30 h).

 

L'Interfado manté un any més l'oferta gastronòmica que acompanya el festival. El dijous 20 d'octubre a la tarda, s'ha programat un taller de cuina portuguesa a la Sala Sunka a càrrec de Víctor Nicolau, responsable gastronòmic de Plusfresc. També hi haurà tasts de gastronomia portuguesa de la mà de Mateu Blanch (Restaurant Caravista) en els concerts dels dies 22 i 28 d'octubre a l'Espai Orfeó.

 

L'exposició fotogràfica 'Fadistes'

En el marc de l'Interfado s'ha inaugurat l'exposició fotogràfica 'Fadistes'. Mitjançant una selecció d'imatges realitzades pel crític musical i fotògraf Javier de Castro durant alguns dels concerts celebrats tots aquests anys en el marc del festival, es vol retre homenatge a catorze dones, cantants i instrumentistes que han participat en el certamen. La mostra es pot visitar a l'Espai Orfeó fins al 29 d'octubre.

 

La direcció artística de l'Interfado va a càrrec de la cantant lleidatana Carolina Blàvia. El festival està organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona, l'Ajuntament de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICIC) i Supermercats Plusfresc.