Lleida acull per primera vegada l’entrega d’aquest premis musicals

La Pegatina ha guanyat el premi de millor gira d’artista d’autoria pròpia en la vintena edició dels Premis ARC de la indústria musical del directe. Balkan Paradise Orchestra ha aconseguit el premi a la millor gira internacional i Andrea Motis ha estat guardonada com a millor gira d’artista o grup de jazz. Els premis a les millors programacions musicals se’ls han emportat el Festival Jardins de Pedralbes i La Nau. En una gala que per primer cop s’ha celebrat fora de Barcelona, en concret a la Llotja de Lleida, també ha rebut un guardó la programació de la Festa Major de Maig d’aquesta ciutat. En el premi a l’artista o grup revelació hi ha hagut un empat entre La Fúmiga i The Tyets. Els Premis ARC d’aquest any han comptat amb 43 nominats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pel que fa al premi a la millor gira de grup de versions o tributs ha estat per a Pelukass. D’altra banda, La Principal de la Bisbal ha estat escollida dins de la categoria d’orquestra o grup de ball i Reggae per Xics com a millor gira d’artista o grup per públic infantil o familiar. Els Premis ARC també han guardonat a l’Esteban Linés per tota una trajectòria professional dins del periodisme musical.

 

Per primer cop a la història dels premis, l’esdeveniment ha tingut lloc fora de la capital catalana. La gala s’ha celebrat al teatre de la Llotja de Lleida i ha estat presentada per Ferran Aixalà. Segons l’organització, s’ha fet amb la voluntat d’impulsar la descentralització i l’equiparació cultural del territori així com per garantir a tota la societat l’accés per igual a la cultura.

 

Durant la gala hi ha hagut actuacions de Macaco i Ebri Knight, dos artistes reconeguts al panorama musical català que en el cas del primer, ha interpretat el tema ‘Un Recuerdo’, i el segon ‘Guerrilla’. D’altra banda, també hi ha hagut l’actuació de nous talents de l’escena musical com Julieta, que ha interpretat ‘Trenca’m el cor’ i els lleidatans Sexenni que han tocat un dels seus èxits, ‘De Lao’.

Els Premis ARC arriben al seu 20è aniversari amb l’objectiu de continuar recolzant i promovent l’autoria i la creació musical feta a Catalunya i reconèixer els mèrits de tots els professionals, empreses i entitats vinculades al sector, així com dels mitjans de comunicació i institucions que han destacat durant la temporada. Són 12 els Premis ARC atorgats durant aquesta gala emmarcats dins 11 categories. Els Premis ARC d’aquest any han comptat amb un total de 43 nominats i els guanyadors de cada categoria han estat escollits mitjançant les votacions que han dut a terme els associats d’ARC.

 

Enguany, com a novetat que s’ha promogut de forma paral·lela als premis, s’ha fet la 1a Jornada de Treball ProARC 2022 que ha esdevingut un punt de trobada entre els professionals i les empreses del sector amb els responsables tècnics i polítics de l’administració pública local i altres entitats com a possibles patrocinadors. La sessió ha servit perquè diferents ajuntaments hagin exposat les seves necessitats i el sector hagi presentat propostes amb la finalitat de potenciar la contractació artística a la demarcació de Lleida, generar activitat econòmica i oportunitats de negoci pels artistes, les empreses del sector i tota la seva cadena de valor.