Sense Categoria

Lleida acollirà el 23 de novembre la 25a edició de la gala de lliurament dels Premis Porc d’Or

Avatar
  • setembre 12, 2018
  • 2 min read

Granja Cassanyé va obtenir al 2017 el premi Porc d'Or amb Diamant | Redacció – Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

El 23 de novembre Lleida tornarà a acollir la gala de lliurament dels Premis Porc d'Or, que enguany arriben a la seva 25a edició. Serà la quinzena ocasió que la capital del Segrià aculli l'entrega d'aquests guardons, després que el 2017 es lliuressin a Segòvia. Els Premis Porc d'Or, organitzats per l'IRTA i aquest any amb el suport de l'Ajuntament de Lleida i Mercolleida, reconeixen l'excel·lència en la producció porcina. En les edicions prèvies, centenars d'empreses i explotacions de porcí d'arreu de l'Estat han estat distingides amb algun d'aquests guardons per la seva professionalitat, tasca i esforç.

 

Els Porc d'Or han estat testimoni de la gran evolució que ha experimentat el sector porcí estatal, a través de l'eina BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol), gestionada per l'IRTA i que suposa la base sobre la qual es fonamenten aquests guardons. El gran esdeveniment anual del sector porcí estatal tornarà a celebrar-se enguany a Lleida, ciutat que ja ha acollit catorze edicions d'aquests guardons durant el seu primer quart de segle de vida. Pedro López, director del BDporc i dels Premis Porc d'Or, destaca que entre el 1994 -quan l'IRTA va posar en marxa aquests premis- i el 2017 la productivitat numèrica ha passat de 19,7 garrins deslletats per truja i any a 29,46.

 

Pel que fa a la fertilitat, ha augmentat d'un 79,63% l'any 1994 a un 87,36% el 2017. Unes xifres que «mostren la millora contínua d'aquest sector, un dels més importants per a la nostra economia», segons López. Durant aquest temps, els premis Porc d'Or han comptat amb el suport de l'empresa de salut animal Zoetis, que ha acompanyat l'IRTA en la celebració i lliurament dels guardons. Aquesta edició els premis compten també amb la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) com coorganizador, a més de tenir el suport de l'Ajuntament de Lleida i Mercolleida.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *