Gairebé 500 llars i comerços de Puigverd de Lleida estrenen fibra òptica

Imatge de Puigverd de Lleida

Gairebé 500 llars i comerços de Puigverd de Lleida estrenen fibra òptica de Telefónica | LleidaDiari.cat

Telefónica ha posat en funcionament un nou desplegament de fibra òptica a Puigverd de Lleida amb la voluntat de posar a l'abast de la ciutadania la millor tecnologia de xarxa fixa disponible en el mercat. A l'octubre, un total de 492 llars i comerços han entrat per primera vegada en cobertura d'aquest servei en aquest municipi del Segrià, incloses les urbanitzacions Lo Riuet i Zona 10 Salada.

 

Els treballs realitzats per Telefónica ja permeten disposar d'aquesta connexió avançada en aquesta localitat del Segrià, assegurant a més una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin i sense haver de fer nous treballs.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Ja tenen accés a les millors prestacions de connectivitat

Amb aquest nou desplegament, la majoria de la ciutadania i les empreses de Puigverd de Lleida ja tenen accés a les millors prestacions de connectivitat davant de la demanda més gran de tràfic de dades. La fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, «però tenim el convenciment que és la millor aposta que podem fer, ja que avui dia, la digitalització cada vegada és més essencial», explica Bruno Vilarasau, director d'Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya.

 

Per la seva banda, Sandra Barberà, alcaldessa de Puigverd de Lleida, destaca «El poble esperava amb moltes ganes l'arribada d'aquesta tecnologia. Durant el confinament va fer-se evident que disposar d'una bona velocitat i qualitat de connexió és imprescindible. A partir d'ara, aprofitarem els avantatges de la fibra òptica instal·lada per Telefónica i estarem a punt per afrontar noves realitats com el teletreball».

 

La posada en marxa d'aquest servei permetrà a Puigverd de Lleida posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital post-Covid. D'aquesta forma, Telefónica dóna cobertura a la demanda creixent de les llars i les empreses, apropant facilitats a la població lleidatana, i contribuint a millorar l'educació i el desenvolupament dels negocis i les institucions de la localitat. «Al territori català comptem amb una de les millors infraestructures digitals, i les xarxes de nova generació, com la de fibra òptica, són un element vital per avançar cap a una societat i una economia més sostenible i una connectivitat més inclusiva», afegeix Bruno Vilarasau.

 

Teletreball, educació i oci

La fibra òptica des de la central fins a la llar o el negoci és actualment la tecnologia de connectivitat fixa més avançada del mercat. En l'àmbit domèstic, la fibra òptica simètrica de 600 MB que ofereix Telefónica permet teletreballar, estudiar, veure televisió d'alta definició com Movistar+, gaudir de jocs online amb gran fluïdesa, realitzar videoconferències de màxima qualitat i navegació ultra ràpida a Internet, fins i tot des de diferents dispositius simultàniament sense que l'estat de la connexió pateixi alteracions.

 

Per a garantir aquests serveis, en els últims anys Telefónica està invertint en la construcció d'una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial de Catalunya: modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedeixin a totes les possibilitats del món digital. Tanmateix, aquestes actuacions s'emmarquen en el compromís que ha adquirit Telefónica per a impulsar la digitalització completa d'Espanya abans que finalitzi 2025 a través del desplegament de fibra òptica en el 100% del país. Amb tot això, l'objectiu de la companyia és reactivar l'economia i contribuir a un canvi de model econòmic més sostenible.