Sense Categoria

Un lladre multireincident accepta 6 anys de presó per 7 robatoris comesos en 12 hores a Ponent al 2020

LleidaDiari
  • juliol 1, 2021
  • 3 min read
Un lladre multireincident accepta 6 anys de presó per 7 robatoris comesos en 12 hores a Ponent al 2020

Un lladre multireincident ha acceptat aquest dijous 6 anys de presó per 7 robatoris comesos en 12 hores a Ponent, el febrer de 2020. L'acusat està relacionat amb més robatoris, per alguns dels quals ja ha estat condemnat i d'altres que estan pendents de jutjar-se. L'home, de 39 anys i veí d'Alcarràs, es va escapar d'un vehicle policial després de ser detingut. 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Dos d'ells van ser en grau de temptativa, ja que no va aconseguir endur-se els vehicles tot i intimidar els propietaris amb una pistola. En dos més, es va endur un ciclomotor i una furgoneta i en els altres tres, va encastar la furgoneta robada en botigues, a les quals va causar danys tot i que no va aconseguir endur-se res.

 

Un lladre multireincident accepta 6 anys de presó per 7 robatoris comesos en 12 hores a Ponent al 2020

Un lladre multireincident ha acceptat aquest dijous 6 anys de presó per 7 robatoris comesos en 12 hores a Ponent | LleidaDiari.cat

 

6 anys de presó

Tot i que la Fiscalia li demanava inicialment 16,5 anys de presó, un acord entre les parts ha aconseguit reduir-li la pena. Tot i aplicar-li l'agreujant de reincidència, també se li han aplicat els atenuants de drogoaddicció i de confessió. La Sala va ordenar detenir a l'home i des de llavors va ingressar provisionalment al Centre Penitenciari de Ponent

Al lladre se'l condemna per diversos fets ocorreguts entre la tarda i la nit del 21 de febrer de 2020. Aquell dia els Mossos van rebre diverses alertes per incidents ocorreguts a la població de Guissona (Segarra). En concret, es van produir dues temptatives de robatori amb intimidació al voltant del carrer dels Llacs de localitat. En ambdós casos un home va amenaçar les persones amb una pistola amb la intenció de sostreure'ls el vehicle. Per aquests fets se'l condemna per a 3 anys i mig de presó pels dos delictes de robatori amb violència i intimidació amb ús d'instrument perillós en grau de temptativa (1 any i 9 mesos cadascun).

Posteriorment, es va produir el robatori d'una motocicleta al carrer Sant Sebastià, que va ser recuperada unes hores més tard, i també va sostreure una furgoneta del carrer Seminari de la mateixa població de la Segarra. Pel furt de la motocicleta haurà de pagar una multa de 180 euros, mentre que pel robatori de la furgoneta l'Audiència el condemna a sis mesos de presó per un delicte de danys per incendi.

La furgoneta sostreta havia estat utilitzada en tres temptatives de robatori per encastaments ocorreguts aquella mateixa nit en un restaurant dels Alamús (Segrià), una barberia d'Alcarràs (Segrià) i en una joieria de l'Avinguda de les Garrigues de Lleida. En els tres casos, va causar danys en els establiments però l'assaltant no van aconseguir consumar els robatoris. Per tots aquests fets, la Sala el condemna a 2 anys de presó per un delicte continuat de robatori amb força a les coses.

 

L'acord entre les parts també contempla que indemnitzi amb 8.000 euros els propietaris de la joieria de Lleida pels danys causats i amb els imports corresponents a les asseguradores que es van fer càrrec dels danys als altres locals.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *