Pablo Casado demana prohibir posar llaços grocs als carrers

Imatge d'arxiu de Pablo Casado

Imatge d'arxiu de Pablo Casado | CatalunyaDiari.cat

 

Pablo Casado  s’ha mostrat partidari de fer els canvis que siguin necessaris a la llei per prohibir la presència de llaços grocs als carrers, dels que diu són uns «emblemes antidemocràtics». El líder popular ha demanat modificar la llei de Símbols de 1981 perquè «no s’utilitzi la via pública per fer propaganda» i «evitar des de les institucions el que passa als carrers de Catalunya».  

 

El president del PP ha tornat a obrir la polèmica sobre els llaços grocs, aquests divendres 31 d’agost a Alora, a Màlaga, on el seu partir celebra l’acte d’inici del curs polític. Casado ha acusat el govern central de no evitar «la crispació i confrontació política al carrer» i ha garantit que el seu partit anirà de la mà de C’s i PSOE per «recuperar la concòrdia i prosperitat de Catalunya».    

 

Demana a les institucions catalanes que «facin la seva feina»

El popular ha exigit també al govern de la Generalitat i als ajuntaments que actuïn i que siguin ells qui retirin els llaços de l’espai públic. «Junts hem d’exigir a les institucions catalanes que facin la seva feina», afirmava Pablo Casado recordant que «no podem dir als ciutadans que facin al carrer la feina que no fan les institucions».  

Imatge d'arxiu d'una persona col·locant llaços grocs.

Imatge d'arxiu d'una persona col·locant llaços grocs. | CatalunyaDiari.cat

 

Casado ha demanat explícitament als ajuntaments catalans que «prohibeixin l’ús d’espai públic per posar llaços grocs». En aquest sentit, ha fet referència al fet que quan el seu partit governa, com ho fa en coalició a Tarragona, «ha tingut la responsabilitat de retirar els llaços grocs, i ho ha fet».  

Obren una oficina d'atenció a les víctimes d'agressions per treure llaços

També ha alabat a tots «els valents que decideixen lliurement retirar aquests emblemes que ens ofenen». Per això, ha aplaudit la decisió del PP a l'ajuntament de Barcelona d'obrir una oficina d'atenció a les víctimes d'agressions i amenaces per treure llaços al carrer.

 

Ha recordat també que poden anar a retirar simbòlicament un dia a retirar pancartes sobre presos polítics però que cal «exigir al Ministeri de l'Interior que les retiri perquè són una ofensa», i que si una pancarta insulta al rei, com el dia de l'aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils, no només cal retirar-la sinó que «s'ha de denunciar el conseller d'Interior que va prohibir als Mossos retirar-la». 

 

L'objectiu del seu partit no és cap altre que ser fidel al fet que representa «la democràcia representativa, això és el respecte institucional, cosa que el PP seguirà plantejant i espera fer conjuntament amb els altres partits constitucionalistes», ha afegit Casado.