Sense Categoria

La literatura pren el nucli antic de la Pobla de Segur, convertida en la Vila del Llibre del Pirineu

Avatar
  • abril 28, 2018
  • 3 min read
La literatura pren el nucli antic de la Pobla de Segur, convertida en la Vila del Llibre del Pirineu

Aquest cap de setmana la literatura pren el nucli antic de la Pobla de Segur, convertida en la Vila del Llibre del Pallars. Com a continuació de la Diada de Sant Jordi, l'esdeveniment compta amb un mercat amb 26 parades d'editorials i llibreries i ha programat una cinquantena d'activitats literàries per a tots els públics, entre presentacions de llibres, recitals poètics, tallers i espectacles. El festival literari té com a padrí l'escriptor pallarès, Pep Coll, que precisament aquest dissabte al migdia ha compartit una xerrada sobre novel·la negra catalana amb l'escriptora i periodista Fàtima Llambrich en la primera sessió del cicle «Literatura entre muntanyes». Pel festival hi passaran mig centenar d'autors i creadors, entre els quals Roser Capdevila, Najat El Hachmi, Pilarín Bayés, Ramon Solsona, Maria Guasch, Marta Alòs o Montse Sanjuán. El temps ha respectat l'arrencada matinal del festival i carrers i presentacions s'han omplert de públic.

La literatura pren el nucli antic de la Pobla de Segur, convertida en la Vila del Llibre del Pirineu

Imatge de dues dones que miren llibres al local de Cal Guitarreta | LleidaDiari.cat

 

La Pobla de Segur passa a formar part de la xarxa Viles del Llibre de Catalunya, que inclou Cervera, Montblanc i Bellprat (Anoia). La iniciativa neix per dinamitzar i regenerar el nucli antic d'aquestes poblacions a través de la literatura. Justament per al festival a la Pobla s'han reobert una desena de locals emblemàtics que s'han reconvertit en espais efímers dedicats a les lletres, com llibreries de vell o escenaris de presentacions i tallers. És el cas, entre d'altres, de Casa Orteu, Casa L'Àurea, El Retall, Cal Guitarreta, la Botiga del Daldo o Casa Motes, alguns dels quals eren antics comerços com peixateries o carnisseries que fa anys que van perdre l'activitat.

Pla tancat l'acte de presentació del 'Projecte Galileu' de Joan Antón Català amb il·lustracions de Luís Bustos

Pla tancat l'acte de presentació del 'Projecte Galileu' de Joan Antón Català amb il·lustracions de Luís Bustos | LleidaDiari.cat

 

 

D'altra banda, a la plaça de la Pedrera, el festival inaugura el primer dels seus establiments estables, «Els Encants del Llibre»de la Pobla de Segur, una llibreria de vell que arrenca amb un fons literari de més de 5.000 llibres, on s'hi pot trobar una col·lecció específica de literatura de muntanya. Amb la col·laboració de diverses entitats socials de la zona, 'Els encants del llibre' obrirà els dimecres coincidint que és dia de mercat i, a més, els caps de setmana i en dates assenyalades.

Imatge de la taula sobre novel·la negra catalana que han compartit l'escriptor Pep Coll

Imatge de la taula sobre novel·la negra catalana que han compartit l'escriptor Pep Coll | LleidaDiari.cat

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *