Linyola estrenarà mural pel 20è aniversari del Pessebre Vivent

Imatge del mural

Imatge del mural | LleidaDiari.cat

 

El Pessebre Vivent de Linyola mostrarà un mural amb relleu a la façana lateral de l'edifici on se celebra la representació, enguany per commemorar el seu 20è aniversari. Es tracta d'un esgrafiat, inspirat en l'estil romànic, que mostrarà el naixement de Jesús i els principals protagonistes d'aquella escena. Ana Pulido, l'artista que està modelant el mural, explica que aquest tipus de murals amb relleu es fan amb una base de morter de cal i sorra. «La tècnica consisteix a aplicar una primera capa més fosca i deixar que s'assequi. Després extens una de més clara i la treballes i retalles amb una navalla mentre està fresca, dissenyant el dibuix. Finalment li dónes una capa de silicat de potassi, que li dóna el toc més brillant i colorit», explica Pulido.

 

Segons l'artista, l'obra representa el naixement de Jesús. «Ens hem inspirat amb el logotip del pessebre vivent per a fer el naixement, però des d'un vessant més social i no tan religiosa. Hi apareixeran Josep i Maria amb el nen, la mula el bou la lluna i estels. No hi apareixen motius religiosos com l'esperit Sant o els reis mags. Entenem el naixement de Jesús com quelcom real va passar fa més de 2.000 anys, més com una revolució social que com quelcom màgic i religiós. Els colors que utilitzarem seran el violeta i el groc, perquè entenem que la situació política actual també es troba en un moment de revolució social, per tant aquest mural lliga amb el Pessebre Vivent, però també en el moment actual que està vivint el país», apunta l'artista.

Imatge d'on s'ubicarà el mural

Imatge d'on s'ubicarà el mural | LleidaDiari.cat

 

 

Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que el mural costarà aproximadament uns 6.000 euros. «Aquest serà finançat íntegrament pel Pessebre Vivent, tot i que també hem d'agrair a l'empresa Weber el patrocini mitjançant un descompte molt important amb els seus productes», informa l'alcalde. El mural estarà finalitzat en unes tres setmanes aproximadament. L'alcalde no descarta en el futur realitzar aquest tipus d'obra en altres parets del municipi.