Linyola amplia el cementiri municipal

Imatge del cementiri de Linyola

Imatge del cementiri de Linyola | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Linyola amplia el cementiri municipal, que s'havia quedat petit i només restava espai per unes poques tombes. S'hi construiran 50 nínxols nous i un expositor tipus vitrina on s'hi mostrarà l'antic carro funerari municipal, que va ser restaurant recentment. Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que aquesta ampliació ocuparà l'ala dreta de la part nova del cementiri i que encara queda molt espai per continuar ampliant el cementiri en un futur. «Amb la construcció d'aquests 50 nínxols nous ampliem per temps la necessitat d'espai al cementiri de Linyola.

 

També volem aprofitar aquesta ampliació per construir una vitrina on es pugui mostrar l'antic carro funerari del poble, que justament vam acabar de restaurar ara fa unes setmanes i que d'alguna manera explicarà com es duien a terme els enterraments a Linyola a principis del segle passat. Així doncs el cementiri no només serà un espai de comiat dels nostres veïns, també tindrà el seu racó 'museu' que descriurà part de la nostra història, apunta l'alcalde. Les obres d'ampliació les està duent a terme l'empresa Roc Oliva de Linyola. El pressupost és d'aproximadament 40.000 euros. L'alcalde preveu que a la primavera ja estarà exposat per tothom que el vulgui veure el carro funerari.

 

Altres obres recents a Linyola

Recta final a la renovació del camp de futbol de Linyola amb la instal·lació de la nova graderia. Es tracta de dues fileres d’obra, d’uns 50 metres de llarg, la qual tindrà escales laterals amb baranes i capacitat per un centenar de persones assegudes. La instal·lació l’està duent a terme l’empresa Corporación Abaco 2014 SL de Torregrossa, i té un cost total de 26.000 euros. Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que aquesta es una de les darreres actuacions que restaven fer al camp de futbol del municipi «finalment el municipi gaudeix d’un camp de futbol totalment reformat. Era de justícia que un poble de futbolistes tingués un camp i una graderia en condicions».

 

Recordem que l’any passat ja es van finalitzar les obres d’arranjament del camp de joc que van consistir en l'alineació i desplaçament de la superfície del camp que va permetre recuperar al voltant de 250 metres quadrats de superfície, que el consistori es reserva per poder instal·lar nous equipaments esportius; també es va instal·lar una nova tanca perimetral i es va millorar i ampliar el perímetre amb una zona pavimentada i la creació de nous espais verds.