L’Institut de Salut Carlos III finança 9 projectes de recerca de l’IRBLleida

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

 

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha rebut finançament per a nou nous projectes de recerca a la convocatòria de projectes de recerca en salut (fons d’investigació en salut [FIS]) de l’Institut de Salut Carlos III. En total, l’IRBLleida rebrà 824.312,5 € per finançar els projectes durant tres anys, del 2019 al 2021. Aquesta dotació econòmica permetrà finançar projectes de l’àmbit de la nefrologia, el càncer de pell i l’endocrinologia, així com sobre malalties com ara l’apnea del son, l’Alzheimer i la tuberculosi, i permetrà analitzar la salut circadiària en pacients ingressats a centres hospitalaris.

 

En la mateixa convocatòria de l’Acció estratègica en salut, s’ha concedit un contracte Miguel Servet. Es tracta d’una actuació que permet contractar doctors d'acreditada trajectòria investigadora, incloent-hi el finançament d'un projecte de recerca. Aquesta persona s’incorporarà al Grup de Recerca de l’Àmbit de la Nefrologia. També s’ha concedit al Grup de Neurociències Clíniques un contracte d’una persona investigadora en formació. Totes aquestes ajudes permeten fomentar i impulsar la recerca biomèdica a Lleida. L’Institut de Salut Carlos III ofereix diferents programes de finançament de projectes de recerca. En aquest cas, es tracta d’una de les actuacions estrella de l’Acció estratègica en salut (AES).

 

Els principals objectius de l'AES

L'Institut de Salut Carlos III és l'organisme gestor de les activitats de l'Acció estratègica en salut (AES), englobada en el Pla estatal de recerca científica, tècnica i d'innovació. L’AES s'executa a través d'una única convocatòria competitiva anual i desenvolupa les actuacions  dels diferents programes estatals. L’AES té com a objectius principals fomentar la salut i el benestar de la ciutadania, així com desenvolupar els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, reforçant i incrementant per a això la competitivitat internacional de l’R + D + I del Sistema Nacional de Salut i de les empreses relacionades amb el sector.