Sense Categoria

L’Institut Maria Rúbies de Lleida organitza una observació a la lluna

Avatar
  • octubre 11, 2018
  • 3 min read
L’Institut Maria Rúbies de Lleida organitza una observació a la lluna

L'Insitut Maria Rúbies del barri de la bordeta de Lleida ha programat per al pròxim divendres 19 d'octubre una observació de la lluna en el seu particular telescopi. La iniciativa ha estat endegada per part de l'Observatori Astronòmic del centre i, segons han explicat, han decidit dur a terme aquesta iniciativa davant la crida de la NASA per celebrar observacions a la lluna.

 

Davant aquest esdeveniment, des de l'Observatori convoquen a la comunitat educativa del centre a secundar la celebració. Per a fer-ho, només han de formalitzar la seva presència al mateix institut. Si ets un amant de la lluna, l'univers i l'astronomia en general, no pots deixar escapar aquesta magnífica activitat! Apunta't!.

 

Festival d'Astronomia al Montsec

D'altra banda, recordem que aquest cap de setmana el Centre d'Observació de l'Univers (COU) d'Àger (Noguera), del Parc Astronòmic Montsec (PAM), acollirà la 5a edició del Festival d'Astronomia del Montsec. L'esdeveniment té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat, mitjançant l'organització d'activitats científiques, culturals i d'oci pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l'interès per l'astronomia i un millor coneixement de la zona del Montsec com a destinació d'astroturisme. En aquesta edició el festival té espera l'assistència d'uns 2.600 visitants, la mateixa que l'any passat. El Festival d'Astronomia del Montsec és l'única activitat que es fa a l'estat espanyol amb aquestes característiques, on s'integra el coneixement del saber científic amb la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques per a tots els públics.

 

Enguany, s'han programat setze activitats per a tota la família, tant diürnes com nocturnes, amb visites al COU, on destaca el nou espectacle nocturn «Mil cent i un estels», segons ha detallat el director científic del Parc Astronòmic Montsec, Salvador J. Ribas. Es tracta d'un espectacle de cançons i divulgació astronòmica des de l'òptica de la cultura i el saber popular d'arreu dels Països Catalans. Fusiona astronomia popular amb cançons tradicionals catalanes. «Mil cent i un estels» recull endevinalles, refranys i dites de l'imaginari popular i molta informació de com interpretaven el cel nocturn pagesos, pastors, mariners i gent d'arreu del territori. Tota aquesta informació s'ha relligat amb cançons de treball que cantaven aquests pagesos, cançons marineres o amb referència a pastors, a més d'altres que parlen de la Lluna, Venus i altres astres del firmament.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *