Sense Categoria

La línia Lleida – la Pobla triplica el nombre de viatgers el primer any de gestió d’FGC

Avatar
  • octubre 20, 2017
  • 3 min read
La línia Lleida – la Pobla triplica el nombre de viatgers el primer any de gestió d’FGC

Durant el primer any d’explotació del servei ferroviari de la línia Lleida-La Pobla per part de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), el nombre de viatgers s’ha incrementat un 202%, amb 181.824 usuaris entre els mesos de juliol de 2016 i juliol de 2017. Això suposa triplicar els viatgers respecte del mateix període de l’any anterior, en què la línia no era gestionada per FGC (abans de juliol de 2016). A més, l’Índex de Qualitat del Servei se situa ara per sobre del 99%. Són dades de balanç presentades avui a la Pobla de Segur, en el marc de la reunió de la Comissió de Seguiment del servei Lleida – La Pobla de Segur – Esterri d’Àneu. 

Pel que fa a la temporada del Tren dels Llacs també s’ha valorat com a molt exitosa. Tot i que la temporada finalitzarà amb circulacions programades els dissabtes 21 i 28 d’octubre, la previsió és de 7.546 places venudes. Així, amb 30 circulacions (26 amb el tren històric i 4 amb el tren panoràmic) s’ha obtingut una alta ocupació. Entre les accions realitzades a la línia, hi destaca la campanya iniciada al mes de juliol de 2017 amb l’objectiu de promocionar els enllaços dels trens de Ferrocarrils amb els trens RENFE, AVE i AVANT a l’estació de Lleida Pirineus. Aquesta campanya segueix activa i FGC preveu, a partir del gener de 2018, l’entrada en vigor d’uns nous horaris per optimitzar encara més les connexions entre els trens de les dues companyies. A més, aquests nous horaris permetran reduir fins a vuit minuts el temps de viatge entre les estacions de La Pobla de Segur i Lleida.   

 

Aquests nous horaris seran possible gràcies a la incorporació d’algunes estacions en el sistema de parades facultatives, sota demanda de l’usuari. D’aquesta manera, Alcoletge, Sant Llorenç de Montgai, Àger i Cellers s’afegiran al conjunt de set parades que actualment funcionen amb aquest sistema que permet reduir el temps de viatge i estalviar energia. A més, durant la reunió s’ha avançat la incorporació d’una tercera unitat a la flota de trens de la línia Lleida – La Pobla de Segur pressupostada amb 6 milions d’euros, que permetrà seguir oferint el mateix servei ferroviari quan s’hagin de fer tasques de manteniment en els trens o quan es produeixi alguna avaria.
 
 

Per tant, la inversió realitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant FGC, a la línia és superior als 11 milions, sumant els més de 5,7 milions invertits el primer any i els 6 milions destinats a la compra de la tercera unitat de tren.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *